| | | |

Ухилен до уши, Кирил Петков влезе на разпит в прокуратурата ВИДЕО

“Викат ме като свидетел по тема, с която всъщност още не съм запознат. Сега ще разбера по коя тема. Ако е като при Асен Василев – предполагам е по темата за заплахите на Радостин Василев, която той сам опроверга.

Хубаво е, когато човек няма от какво да се притеснява”.

Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти на влизане за разпита си в прокуратурата.

Той изрично подчерта, че нямал вяра на обвинението. Но и добави:

“Нямам никакви притеснения, правя правилните неща с всяка стъпка”.

“Вярвам в силата на едно истинско правосъдие и на процедурите в парламента.

Следвайки тях, ще стигнем до истинското правосъдие и няма да позволим прокуратурата да се ползва като бухалка”, коментира той, отново попитан за искания от обвинението имунитет на лидера на Бойко Борисов.

Петков бил още с абсолютно разсипано доверие не само у прокуратурата, но и у службите.

Въпреки че бе в чужбина по време на изслушването на шефовете на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване, Петков чул изключително обезпокояващи елементи от техните уста.

И се зае да брани уличената в национално предателство бивша своя съветничка Весела Чернева.

Вчера шефът на ДАНС обяви, че тя е изнасяла информация, позиции, обсъждани във Външното министерство (оглавявано по това време от Теодора Генчовска, днес зам.-министър на отбраната на дясната ръка на служебния шеф на “Дякон Игнатий” 3 Димитър Стоянов – б.р.), на македонските власти по темата за вдигането на ветото от София върху Скопие.

“Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал, един от хората, които наистина вярват, че България може да бъде нормална европейска държава.

Използвайки нейното име вчера, тези клевети, само показват острата нужда от огромна реформа в службите”, отсече днес Кирил Петков по повод изнесеното вчера, при това на открито пленарно заседание.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts