| | | |

Мутресата Бакалова се ожали с потресаващи твърдения: Казаха ми, че Борисов ще ни приключи!

Ясно е, че в качеството си на свидетел не мога вече да кажа нищо и е редно прокуратурата да си свърши работата по „Барселонагейт“. Казала съм доста преди да имам това процесуално качество.

Това заяви в ефира на Нова тв Ивайла Бакалова.

Вчера манекенката беше разпитана по досъдебното производство “Барселонагейт” срещу бившият премиер Бойко Борисов, заради което искат имунитета му. Предложението беше отправено към Иван Гешев от наблюдаващите прокурори заради събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление.

Тя беше определена като ключов свидетел от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление.

„Това, което се случва в държавата е ужасно и безпрецедентно. От години наред виждам как един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси. То не е един, няколко са, но визирам този случай“, добави тя.

Потвърдих всичко, което съм казвала през годините. Не искам да пречим на прокуратурата да си свърши работата.

Тя очевидно беше приспана по политически причини и очевидно сега е събудена по същите. Това е шансът на България да имаме някаква нормалност“, каза Бакалова.

„Ако кажа нещо в момента, ще съм подсъдима за това и ще попреча. Моето скромно мнение, е че има престъпление, но това е мое мнение.

Това, което виждам за моя допир през последните 2-3 години с правосъдната система, е че тя е много болна. Това не е нормално.

Като гражданин не искам да живея в тази държава. Нека да дадем шанс на събудилата се прокуратура да работи. Искам да видя какво се случва“, каза тя.

„Това не е удар срещу някого. Удрят хора, които не са направили нищо. Тук не е така. Тук не е само този случай.

Преди две години на мен и на моето се семейство се случи нещо ужасно и кошмарно и това нямаше нищо общо с правосъдието“, каза тя относно това, че мъжът, с който тя живее – Веселин Денков, бе задържан в обвинение за организирана престъпна група за лихварство.

По думите й дори не е имало свидетели.

„Две години, след като излязоха записите, минаха две години. Не знаете какво точно е заглушаването. Опитват се сега по жълти медии да ме оплюят“, добави тя.

„Схемата е кошмарна. Започва се от най-ниските нива, като се стигне до най-високо. Хората ги е страх да говорят. Вчера майка ми се обади, плачеше и се страхуваше за мен“, каза тя.

„Няколко пъти познати от близкия кръг на Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя е смело, но имам деца.

За мен се притесняваха познати и идваха да ми кажат какво са чули. Били чули, че Борисов ще ни приключи рано или късно и, че е изключително отмъстителен.

Той казва, че не е във властта 2 години, но това е пълна лъжа. Институциите са овладени. Той има изключително много кадри в институциите“, категорична бе Бакалова.

„Това се случи защото Веселин отказа да плати на по-ниските нива и после натиснаха копчето „ентър“ и се започна. Той беше при Цацаров да подаде официален сигнал“, разказа тя.

„Вчера излизам в 14 часа, а в 14:30 полицейска кола отива в един от ресторантите на Веселин Денков. Идвали по сигнал от 2010 година по сигнал за незаконно притежание на птици, защото бил орнитолог“, заяви Бакалова.

По думите й само Бойко Рашков й е обърнал внимание и е имал желание да разплете всичко.

„Искам за хората да обясня нещо. Институциите ни са овладени и това не е от вчера. Не е от този главен прокурор, а от 10-15 години. Ако няма смели хора, които да започнат да говорят, няма как да се променят нещата. Много хора знаят изключително много неща, но ги е страх да говорят“, добави тя.

„Ако Борисов смята, че той е създал една правова държава, защо не си подаде имунитета сега? Нека съдът да реши“, каза тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts