| | | |

Проф. Александър Маринов разкри „ала-бала с президента”: Василев и Петков се бяха впили като пиявици в…..

Това, което чухме от записите, разпространени от Радостин Василев, е безпрецедентно. Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви брутално да наруши законите.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия проф. Александър Маринов, съветник на премиера Гълъб Донев.

„Вижте, например, изявленията по отношенията на така наречените партньори. Г-н Николай Денков каза за Мария Габриел, че тя ще бъде взета като политически заложник”, допълни Маринов.

Шефът на Стратегическия съвет на президента Румен Радев обясни какво означава “ала-бала с президента” от записа от съвещанието на Националния съвет на “Продължаваме промяната”.

Според него истината е проста, макар и да не е приятна:

Асен Василев и Кирил Петков се бях впили в него като пиявици по време на предизборната кампания”, “изсмукали са авторитета на президента.” “Ала-бала е доверието, което те получиха на тази база.”

Останалата част от записа и по-скоро тяхната интерпретация Александър Маринов определи като безпрецедентна атака, като до този момент няма никакви факти, че Румен Радев възнамерява да влезе “през задния вход в политиката”.

„Не оценявам високо аналитичните способности на Асен Василев и Кирил Петков. Това една манипулация с цел да се подтикнат участниците в заседанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях.

Смятам, че един разумен човек не би си представял дори тази хипотеза да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите основни опоненти през годините.

Той така или иначе навсякъде се среща с кметовете, без значение от коя политическа сила са те.

Това беше обяснението за слуховете покрай бъдещата кариера на кмета на Бургас Димитър Николов, един от най-успешните кметове на ГЕРБ, спряган за “човек на президента”.

На въпрос за сключена сделка за разбирателство между Радев и Гешев Александър Маринов отговори първо със смях.

Дори и да имало някакво съвпадение, това не е синхрон, а съвпадение по логиката на развитие на политическите процеси.

“Президентът няма нужда от подкрепата на главния прокурор”, заяви Маринов.

Той няма обаче представа защо и до този момент промените в НПК, с които се въвежда механизъм за контрол и разследване на главния прокурор, не са подписани от държавния глава и не са публикувани в Държавен вестник.

Маринов припомни, че “Държавен вестник” излиза във вторник и петък, може да има и извънредни броеве.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts