| | | |

СКАНДАЛНО РАЗКРИТИЕ: Бях свидетел как наредиха на Радев жеста с юмрука и да използва фразата “Мутри вън”

Какво обърква гражданите днес, защо президентът се държи агресивно с политици, коментира в “Мрежата” по програма “Христо Ботев” Асен Агов, журналист и бивш политик от СДС.

снимка Архив

“Хората у нас се объркаха, защото дълго време не бяха осведомявани за всичко, което се случва у нас, а прокуратурата се държи като махленска охранителна организация.

Гражданите се чудят как е възможно всичко това у нас, ами възможно е, защото не отиваме да гласуваме, за да има онова мнозинство, което може да изчисти тези Авгиеви обори.

Ние сме си виновни, че държавата ни е в това състояние. Всъщност сегмента от хора на властови позиции, които искат корупционния модел да се съхрани, е много малък, но и много силен.

Те години наред затъмняваха какво се случва в държавата, затова и днес гражданите са учудени и объркани. Объркани заради недобрата информираност са гражданите и когато гласуват за ГЕРБ.

Не ги упреквам, защото, ако не се задълбочаваш в процесите и как се случва всичко в България, няма как да се ориентираш, защото никой не ти обяснява, включително и медиите, и гласуваш по най-лесния начин. Затова и последните избори не създадоха необходимо мнозинство за промени.

От друга страна, всички събития напоследък създадоха крайна необходимост от съставяне на правителство.”

Президентът Радев и вдигнатият юмрук

“Той се сближи напоследък много с Иван Гешев, те са направо един тандем.

Когато преди две седмици се постави въпросът за промени в Закона за съдебната власт, първата реакция на Румен Радев беше – не било времето сега да се сменя главният прокурор – това каза той.

Той публично се намесва в политическия живот на страната, държа се крайно невъзпитано, когато връчи втория мандат.

Лицемерен е, защото на срещата на върха в Кишинев каза, че “целувката между ГЕРБ и ПП/ДБ ще роди отвращение”, и в същото време гласува там поредния цикъл санкции срещу Русия.

Колкото до неговия вдигнат юмрук през 2020-а, аз бях неволен свидетел на това как се организира този жест.

Този жест се организира по телефона, пред очите ми, около 17 часа, в едно кафене в центъра на София.

Обади му се човек с обществен авторитет и на президента му беше внушена ясно фразата “Мутри, вън”.

С рязък тон му казаха, че ако не го направи, никой няма да го погледне повече в очите. Тази фраза се сътвори пред очите ми. И то от хора, които са от “левицата”.

Тогава се обадиха пред очите ми на човек, близък до президента, когото той слуша, и му казаха да използва тази фраза.

Бях стъписан, когато после видях в новините, че той е послушал хората, които генерираха и жеста с юмрука, и фразата “Мутри, вън”.

С това казвам, че има хора, които казват на президента какво да прави. И още, той го направи тогава, според мен, защото се ядоса на Гешев, а не заради убеждения.

Това ясно се видя след нахлуването на Русия в Украйна. Тогава се видя кой е той, защото се държа по най-безобразния начин.

Това му поведение, заедно с изявлението му от понеделник, че ПП/ДБ трябва да върнат мандата, граничи с държавна измяна. Защото с тези си изявления той на практика се обявява срещу членството ни в ЕС и НАТО.”

Линията “Русия”

“Тя се осъществява от малък сегмент политици, който сегмент, ако се яви с партия на избори, няма да влезе в НС. Освен това с Русия е приключено заради глупостта на Путин да нападне Украйна. Там му предстои още по-дълбоко поражение.

Цялата легенда за могъщата руска армия е само легенда. Т.е. онези, които у нас разчитаха на паричните подаяния от Москва, през корупцията, които влиза в България през руски интереси, сега вече няма да могат да получават тези пари.

Тези хора губят много, защото, ако излязат на свободния пазар, няма да могат да изкарат и един лев.

В България съществува мнозинство от независими и свободни хора, които я правят богата. Те не се събират в руския културен център, а са тези, които не стъпват там.

Президентът на България вече принадлежи към миналото, няма друг път за него.

Той си отвори врата към миналото с поведението си при връчването на втория мандат в понеделник.

Той няма бъдеще нито в политиката, нито в обществения живот повече, защото се опозори по начин, по който никога не съм си представял, че средноинтелигентен човек може да постъпи. Той постъпи аморално.

“Възраждане” също не ги броя в българското уравнение на бъдещето.

Всъщност голям недостатък на този голям цикъл от поредица от избори е, че направи чуваем гласът на “Възраждане”, но така беше и с “Атака” преди време.

Хората трябва да разберат, че единствено става въпрос за “златния пръст”. Този “златен пръст” днес е необходим на Радев. “Възраждане” са необходими на Радев, защото те защитават същата теза като неговата.

Да, той не я артикулира като тях – излизане от НАТО И ЕС, но и не възразява срещу това, което говори “Възраждане”.”

Службите в България

“Когато дойдоха в парламента и чухме как говорят шефовете им, те всъщност доказаха, че трябва да бъдат сменени, както се говореше в така наречения “скандален” запис от заседанието на ПП.

Да не говорим, че нямат място въобще в пленарна зала. Те обслужват Радев и гледат с поклони към президента да си запазят местенцето.”

Правителство

“В момента единствената формула, по която може да се състави правителство, е между ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ.

Никога не бива да забравяме, че мнозинствата се създават от избирателите, а не от политиците. Политиците извършват онова, което им поръчват избирателите.

Всеки, който гласува или не гласува, трябва да знае, че носи отговорност за това състояние в момента. Привърженици на демократичната общност в България над 60% искат правителство и то евроатлантическо.

С кого да се формира такова правителство при сегашното разпределение на мандатите? Всички евроатлантици обаче диванно критикуват, че ПП/ДБ ще го правят с ГЕРБ.

Според мен, вместо по цял ден да мърморят по социалните мрежи и вечно да са недоволни, по-добре да излязат и да гласуват следващия път. Сатанизацията на хората в България е много типично нещо и не е от днес.

Да, Делян Пеевски вероятно е виновен за всичко, в което е упрекван, но има съдилища, които трябва да докажат това, а не ние да ги решаваме през диванни коментари и с писания във фейсбук.

Аз, въпреки че разбирам проблема с Делян Пеевски, който “позволява” едва ли не съставянето на правителство днес, не съм пуснал един коментар във фейсбук срещу това.

Не съм, защото моята работа, като гражданин, е да осмисля как ще гласувам и да го направя.

Да, не съм щастлив от тази коалиция, но тя е необходима, с краен прагматизъм е необходима, защото, ако отидем на още едни избори, ще имаме още повече Радев – като време, присъствие, говорене, действия.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts