| | | |

Къде било заровено кучето! Недялко Недялков – издател на сайта ПИК, помага на Гешев за новия му проект

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви началото на своя нов проект “Справедливост за България”, с който ще се опита да влезе в политиката, а изглежда е успял да привлече и съмишленици в него.

“Дневник” съобщава, че в учредителния протокол на сдружението освен името на Гешев фигурират и няколко други лица, включително издателят на жълтия сайт ПИК Недялко Недялков и бившият депутат от ГЕРБ Лилия Радева.

Сред учредителите на сружението, което по думите на Гешев ще бъде “гражданско, родолюбиво и консервативно”, са още Евгени Сачев, който е баща на депутатката от ГЕРБ Деница Сачева, председателката на гражданския съвет към Висшия съдебен съвет (ВСС) Мария Карагьозова, както и Мая Живкова-Роджърс.

Припомняме, че Недялков е учредител и на още едно движение – Консервативно-патриотично движение (КПД), чиито цели и ориентация са близки с тези на “Справедливост за България”.

В КПД освен издателя на ПИК са още Карагьозова, главният редактор на в. “Труд” Петьо Блъсков, MMA боецът Станислав Недков-Стъки и журналистката Соня Колтуклиева

Началото на новия проект на Гешев беше поставено от бившия държавен обвинител с пряко включване във Facebook.

Тъй като бившият главен прокурор в все още не е освободен от съдебната система и е длъжен да спазва принципа за деполитизация, той отказа да определи проекта си като партия и не отговори на въпросите с кои други политически субекти планира да си партнира.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts