| | | | |

ЕКШЪН: Откачалката Атанас Стефанов се хвърли с кръст пред кортежа на Зеленски. Ето кой е той ВИДЕО+СНИМКИ

На неочаквана атака е бил подложен кортежът на украинския президент Володимир Зеленски в центъра на столицата вчера.

От видео, разпространено в социалните мрежи се вижда, че въпреки масираното полицейско присъствие, отцепило целия район на маршрута на държавния глава, срещу колите се хвърля свещеник с кръст.

снимка Кадър

Инцидентът се е разиграл на кръстовището пред Софийския университет. На кадрите се чува как мъжът вика: “Анатема, Зеленски, фашистка Украйна, западни сатанисти”.

Той тича по пътното платно и размахва голям кръст пред автомобилите на президента, но не успява да се приближи до Зеленски, а кортежът профуча край него с бясна скорост.

снимка Кадър

На кадрите се вижда как полицаите веднага реагират и дърпат мъжа от пътя на кортежа.

Свещеникът веднага е бил задържан и отдръпват от платното.

Оказва се, че мъжът е същият, който нападна и Кирил Петков с представителите на “Продължаваме промяната” при връщането на вече изпълнения мандат за редовно правителство на 6 юни тази година.

Атанас Стефанов, който се представя за иподякон, беше на протеста край фонтана пред Президентството, когато се хвърли по подобен начин към слизащите от лимузините политици, но отново беше задържан от полицията.

Селфита пред Кремъл, снимки на руския генерал Сергей Сурокин. Това е само една малка част от онлайн отпечатъка на Атанас Стефанов във Facebook.

Представя себе си като председател на гражданско сдружение Приятели На Русия и Православния Свят. Кандидат за депутат е от проруската партия МИР, както става ясно от профила му в социалната мрежа

Самият Стефанов демонстрира близост с много политически лица, известни у нас, но и в Русия. Има снимки с говорителката на външно министерство на Москва Мария Захарова, с руската посланичка Елеонора Митрофанова

. През 2022 г. мъжът публикува снимка с руския патриарх Кирил. Снима се и с Румен Петков от партия “Левицата”, която демонстрира проруски позиции.

Стефанов е редовен участник в така нареченото “шествие за мир и суверенитет”, както и в забранения поход на “Безсмъртния полк”.

Участва и в живата верига, образувана пред Паметника на Съветската армия в София. На 20 май се появява в шествието на “Възраждане” и русофилите, при което червена боя бе хвърлена по сградата на Европейската комисия.

През 2019 г. посещава икономическия форум в Санкт Петербург. Президентът Румен Радев е там по същото време и се среща с Владимир Путин.

Същата година Стефанов е сред журналистите на годишната пресконференция на руския държавник, където му подарява икона. Представя се като част от несъществуващата агенция bulpress.bg.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts