| | | |

НАПРЕЖЕНИЕ! Денков: Радев непрекъснато провокира конфликти с правителството, повтаря… ВИДЕО

Моят въпрос е кога президентът Румен Радев е имал свое мнение? Днес повтаря едни руски опорки, които нямат нищо общо с това, което представят членовете на ЕС и на НАТО като позиция.

Радев непрекъснато провокира конфликти с правителството.

Премиерът Николай Денков отговори на критиките на президента Румен Радев, отправени по-рано през деня по адрес на правителството.

“В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция”, заяви Радев по повод срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

На въпрос дали се гледа на България като склад на “чужди въоръжени сили”, премиерът посочи, че се гледа националният интерес и какво иска България да осигури като защита – войната да свърши възможно най-бързо.

Денков не се съгласи с тезата на държавния глава, че “Украйна настоява да води тази война” и заяви, че този, който настоява да води тази война, е кръгът около Путин.

„Но това няма да стане с призиви към Украйна. Войната е започната от Русия и най-лесният и бърз начин е Русия да си изтегли войски и войната да спре за един ден, както видяхме от похода на Пригожин.

По никакъв начин не мога да разглеждам изпращането на БТР-и, които никога не са използвани, като заплаха за нашата национална сигурност.”

Той заяви, че Украйна трябва да е член на НАТО, за да защити и себе си, както и да държавите след нея в Източна Европа.

“Друг въпрос е, че нейното приемане може да стане само като спрат бойните действия.

Българският национален интерес е да спре войната като Русия изтегли войските си от Украйна и Украйна стане член на НАТО, за да изградим отбранителен капацитет. Тогава никой няма да си помисли дори да нападне България.

Част от недоволството на Зеленски идва от това, че ако Украйна беше член на НАТО от 2014 г., тя никога нямаше да бъде нападната”, заяви акад. Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts