| | | |

Митрофанова: Ние не сме варвари, но ще бъдат предприети действия

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в руското външно министерство във връзка с експулсирането на свещеници на Руската православна църква (РПЦ) от страната.

Това заяви руският посланик в София Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

По решение на българските власти предстоятелят на Подворието на Руската православна църква в София и двама служители на храма бяха експулсирани вчера от страната от граничната служба на ДАНС.

Решението очевидно е предварително обмислено, но е изпълнено на голям църковен празник – Рождество на Пресвета Богородица.

Няма повдигнати конкретни обвинения срещу духовниците, историята е измислена.

Църквата „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“, в която се помещаваше Подворието, на този етап ще прекрати своята дейност, по-нататъшната й съдба ще бъде решена от РПЦ.

Неприятелската стъпка срещу нашето духовенство е не само провокативна, груба, грозна постъпка, но и шамар срещу собствените граждани, вярващите българи.

“Ще бъдат предприети действия, разбира се. На първо място – посланикът ще бъде извикан, ще има разговор с него”, каза дипломатът, коментирайки въпроса за възможни ответни мерки от страна на Москва по дипломатическа линия във връзка с изгонването на представители на РПЦ от България.

Митрофанова добави, че Москва няма да предприеме огледални мерки срещу Българската православна църква в отговор на недружелюбните стъпки на София.

“Мисля, че никой в Москва няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква. Ние не сме варвари”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts