| | | |

Потресаващо! Нарязаната с макетен нож Дебора е неузнаваема, разказа нови ужаси за зверството на Георги

Страхувам се, но не искам животът ми да приключи. От 15 септември излизам и ходя на училище. Преди това не съм излизала, даже и до магазин не съм ходила.

Физическите белези от нанесения й побой отшумяват, но психологическата травма ще остане още дълго време, стана ясно от интервю пред Нова телевизия на Дебора Михайлова, която преди три месеца бе пребита и нарязана с макетен нож от приятеля си.

Дебора не крие, че се страхува да излиза, но го прави, защото не иска животът ѝ да приключи. Интензивно започнала след началото на учебната година. Дотогава споделя, че не е ходила дори до магазина.

Причината – смесица от страх и неудобство от погледите на минувачите.

Младата жена сподели още, че подкрепата на цяла България, след като беше малтретирана от бившия си приятел, била неочаквана за нея, но ѝ дала сили.

“Аз никога не съм очаквала, че цяла България може да излезе. Дори хора извън България. Тогава разбрах, че имам подкрепа и ми подейства зареждащо.

До този момент не се чувствах никак. Просто стоях и гледах в една точка. Дори не знам какво е. Не си ти”, сподели Дебора.

„Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът – глас, походка. Бяхме се уговорил ида се видим и го чаках вкъщи. До последния момент имахме връзка”, каза още тя.

По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, но се познавали от година.

„Звънна, каза „Аз съм” и съответно аз отворих входната врата. Бях оставила отворено. Отношенията ни бяха съвсем обикновени. Видях маскиран мъж – целият в черно с маска и ръкавици”, спомня си Дебора. Оправяла си косата в нейната стая.

„Усмихна ми се и замахна към мен. Беше неговата усмивка”, категорично е младото момиче.

Следващите ѝ спомени са как чака линейка и съседката ѝ.

Първият ми спомен е как си плисках лицето с вода в съседката. Дори не знам как съм стигнала до там”, разказва още тя.

Все още не се знае колко време е била в безсъзнание. Чувала е само звука на машинката за подстригване, но не усещала болка.

„Видях какво се е случило с мен, когато чаках линейката – висящи меса. Бях в шок”, допълва Дебора Михайлова.

Казва, че до ден-днешен ѝ се вие свят, гади ѝ се и я боли главата. Оттогава е свалила 10-12 кг, защото над месец се е хранила само със сламка.

Белезите са по бедрата, гърдите, по гърба и няколко по лицето. Има засегнат нерв и на пръст на ръката, за което предстои физиотерапия.

„Огромна жестокост. Не прилича на човешко същество да го причини на друго такова”, категоричен е адвокатът на потърпевшата Слав Даскалов. По думите му това не е проява на ярост, а плод на методичност, граничеща със садизъм.

Дебора споделя, че въпросът, който непрестанно е задавала на лекарите, докато обработвали раните ѝ, е дали ще умре.

„Казаха ми, че правят всичко възможно, за да съм жива”, казва момичето.

Първите белези на насилие започнали още в началото със „съвсем нормални забележки”, твърди пострадалата. Георги ѝ правил забележки за облеклото – да не носи клинове и блузи с по-големи деколтета, а тя се съобразявала, за да няма скандали. Удрял ѝ шамари всеки ден.

„Мислех, че всичко ще отмине”, признава Дебора. 2-3 седмици преди бруталното нападение той я хванал за гърлото, а на нея ѝ причерняло. След това приятелят ѝ я пуснал и казал

„Спокойно, няма да умреш. Знам какво правя”.

Момичето знаело, че Георги Георгиев някога е бил женен, а към момента на връзката им вече е бил разведен.

„Ако знаех, че е женен, нямаше да се занимавам с него”, категорична е потърпевшата. Правило ѝ впечатление, че не излизат заедно, но не му обърнала достатъчно внимание.

Георгиев не е търсил нито Дебора, нито родителите ѝ след насилието, което изживяла.

Към днешна дата най-много я нараняват злостните коментари в интернет по неин адрес. Част от тях гласят, че тя е леко и платено момиче.

Най-големият страх пък е дали ще може да има свои деца заради лекарствата, които пие.

Дебора призова момичета, които изживяват подобни на нейните страдания, да споделят с родителите си и да не мълчат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts