| | | | |

МЕГАСКАНДАЛЪТ продължава: Нови разкрития за плагиатството на Наталия Киселова ДОКУМЕНТИ

Мегаскандалът с плагиатката “доцент” Наталия Киселова не спира! Докога Прокуратурата, Етичните комисии и Ректорите на СУ и Академията на МВР ще спят – питат “Будните студенти” след поредните нови порции плагиатства на преписвачката?

“Безскрупулното плагиатство на Наталия Киселова стигна до там да копи-пейства текстове от дипломни работи на студенти!

Разследването на Будни студенти се задълбочи с разглеждането на книгата на Наталия Киселова “Политически права на българските граждани”, Сиелa-2017, която нейната „доцентура“.

Използвахме специализиран софтуер за откриване на плагиатство в дадено произведение на науката или литературата или дипломна работа. Останахме потресени от видяното.

Наталия Киселова е използвала е копирала текстове от над 170 интернет сайта, но най-потресаващото е, че е копирала текстове от дипломни работи на СТУДЕНТИ, които са в базата данни на Академия на МВР, СУ „Св. Климент Охридски“, Нов български университет.

Киселова е откраднала текстове от 50 дипломни работи от тези 3 университета. Както вече преди съобщихме, тя е преписала текстове и цели параграфи от:

-„Медиите и демокрацията“ с автор Джон Кийн, издадена в София от издателство ЛИК през 1999 г., „Медиите в Европа“ с автори Милко Петров, Мария Попова и Мария Вазински, издадена във Велико Търново от издателство „Фабер“ през 2012 г.,

-книгата „Въведение в Конституционното право“ с автор проф. д-р Евгени Танчев, издадена в София от издателство „Сиби“ през 2003 г.

Проф. д-р Евгени Танчев е преподавател по Конституционно право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бивш Председател на Конституционния съд на Република България и бивш ръководител на катедра „Конституционноправни науки“ в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“;

-онлайн публикацията „Правна рамка и регулация на вестникарската дейност в България (1879–1947)“ с автор Тодор Панайотов, публикувана на уебсайта на Нов български университет (НБУ);

-онлайн изданието „Конституционноправни аспекти на свободата в медийната дейност“ с автор доц. д-р Райна Николова, публикувано на уебсайта на Нов български университет (НБУ), страници 1-16. Доц. д-р Райна Николова е преподавател по административно право и процес в Нов български университет;

-доклад относно състоянието на правната среда за реализирането на референдуми в Република България (докладът е изготвен в изпълнение на проект „Strengthening Direct Democracy Legal Instruments through Bulgаrian-Swiss Partnership”.

Проектът е реализиран от Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива (с Председател Даниела Божинова – докторантка на проф. Евгений Дайнов в НБУ) в партньорство с Център за изследване на пряката демокрация – Арау, Швейцария и се финансира от Българо-швейцарската програма за сътрудничество), Конституционни основи на института на предложенията, сигналите и жалбите, Маргарита Чешмеджиева.

Етичните комисии на Софийския университет, Академията на МВР и на Министерството на образованието и науката ще трябва да свършат работата си, а не да се спотайват, а

Ректорът на СУ съгласно чл. 58, ал. 1, т. 4 от Закона за висшето образование и чл.35, ал. 1, т. 1 от Закона за развитието на академичния състав в Република България е длъжен да уволни доц. Киселова и да й отнеме доцентската титла.

Настоящият пост да се счита и като сигнал до горепосочените институции, за да упражнят правомощията си съгласно закона, а не да стават съучастници в извършването и прикриването на очевидни правонарушения.

В образованието и науката няма място за хора като Киселова, която денонощно и поръчково облъчва общественото мнение по телевизиите с безпочвените си и псевдонаучни брътвежи.

Ние подадохме сигнали до компетентните органи, които трябва да се сезират и да се произнесат по казуса с Наталия Киселова и тя да бъде уволнена и привлечена към съответната отговорност!”, пишат от “Будни студенти”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts