| | | |

Борисов: Асен Василев да вземе пример от кметовете на ГЕРБ. Не е готино! Пари няма, а софийските “антируските ястреби”… ВИДЕО

Разбрахте колко много работа е свършена и колко е важна работата между местната и държавната власт.

По време на нашето управление започвахме първо с изчистване на дълговете. През последните 3 г. това, което беше оставено от нас, това се доработва. Абсолютно нищо ново.

Финансовият министър Асен Василев да вземе пример от кметовете на ГЕРБ – всички тук пред вас говориха първо за финансовата дисциплина, посочи лидерът на партията.

Сега толкова се промени България, че 3% дефицит се възприема като нещо готино. А това означава, че нямате пари. Дефицитът е лоша дума. Няма ги парите, похарчени са.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе в Силистра за среща с членове и сипмапитазни на партията. Препълнената зала го посрещна с аплодисменти.

“Ако имаше построени два-три моста тук, или беше построена “Хемус”, щях да кажа, че правилно са ги похарчили. Защото парите ще се върнат. 3 г. поред сме на дефицит. Управляващото мнозинство трябва да имаме план как до края на годината да излизаме на излишък”, заяви Борисов.

Той се обърна към софийската общественост и “антируските ястреби”.

“От първия ден на войната в Украйна ГЕРБ смени политиката, защото агресорът е Русия. Винаги съм казвал, че сме благодарни за руско-турската освободителна война.

Църквата в “Шипка” щеше да падне, ние я укрепихме. Фантастична и свети отвсякъде. Плюс семинария и митрополията – ГЕРБ ги направи.

През 1916 г., двама славни генерали – Колев и Киселов, на които българите не им знаят имената, връщат славата на България. Нашите деца трябва да знаят за тях и за Шипка. Защото историята е такава – били сме и врагове, и съюзници”, отбеляза Борисов.

“Трябва да се научим в ГЕРБ лека-полека да обновяваме партията. Надявам се приемственост да има. Разбрахте колко много работа е свършена и колко е важна работата между местната и държавната власт”, добави Борисов.

“Да се надяваме, че няма да допуснем България да се свлича надолу. Радвам се, че в нашите листи са и християни, и мюсюлмани. ГЕРБ е партия на етническата толерантност. И това трябва да го запазим”, категоричен бе Бойко Борисов.

От Силистра той подчерта колко важен партньор е Румъния. Да се строят повече мостове над Дунав, настоя Борисов.

На събранието бяха представени кандидатите за кметове и общински съветници в областта.

“Когато заявяваш желание за управление, трябва да поставиш и принципите, на които ще разчиташ в този период. За следващия мандат идеите, целите и принципите са налице”, каза в началото на срещата с местния актив на ГЕРБ Ивелин Станев, кандидат за кмет на Силистра.

“Благодарение на Борисов, когато беше премиер, се отпуснаха средства да укрепим блок, който за една вечер потъна с 27 см.

Когато встъпих в длъжност като кмет, ме извикаха да ми кажат да закрия МБАЛ заради задължение от 5,8 млн. лв. Сега купихме барокамера и модерна техника”, каза Димитър Стефанов от Тутракан.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts