| | | |

Ген. Наско не е видял Денков да тича с оставката, но знае, че на Асен Василев му трябват повече средства, за да…

Премиерът акад. Николай Денков не е страхлив човек, а е своеобразен образ на мека сила. Не вярвам Денков да ходи и да тича, както се изрази Делян Добрев, с оставка в джоба заради дерогацията на руски петрол.

Това заяви пред БНТ съпредседателят на ПП/ДБ генерал Атанас Атанасов.

Атанасов запита кой работи за националния интерес – правителството, което се грижи затова да не скачат цените на горивата или президентът.

В мнозинството в парламента трябва да се намери решение на проблемите в енергетиката, а не чрез провокации, каза той.

Атанасов изтъкна, че на финансовия министър Асен Василев му трябват повече средства, за да запуши пробойните в държавата.

За втория вот на недоверие, който свиква БСП срещу правителството в областта на националната сигурност и отбраната, Атанасов сравни БСП със старите болшевики, а “Възраждане”, които също инициираха вот на недоверие, който не бе подкрепен, като новите болшевики.

Атанасов много иска този вот, ще се подготви много добре и ще се изкаже от трибуната на Партийния дом.

Много искам подготвящият се втори вот на недоверие, ще се подготвя по темата, ще станат известни много други важни факти, които ще покажат, че е нужна радикална промяна в сектора за сигурност в България, за да може да стане интегрална част от НАТО.

Нямат ни доверие в НАТО, защото знаят, че службите ни са пробити”, допълни Атанас Атанасов.

Според него правителството на Денков действа в правилната посока и трябва да бъде подкрепено.

Трябва да бъде направена оценка на всеки един от министрите и заедно решим, че някой не си е свършил добре работата, тогава може да има смяна на министри, коментира Атанасов недоволството на Бойко Борисов от работата на определени министри в изпълнителната власт.

Той поясни, че няма да има поголовни смени при ротацията на кабинета.

“Ротацията ще стане март, ще бъде направена оценка на всеки един от министрите и ако някой не си е вършил работата ще бъде сменен”, каза още Атанасов.

“Сериозни рискове за националната сигурност, въпреки двете войни, няма”. Дори и да има мигрантска вълна от Газа, тя нямало да минава през района на Балканския полуостров.

Според Атанасов президентът Румен Радев лобира за руските интереси в България.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts