| | | |

Кирил Петков проговори за Лукойл, внесе яснота за смяната на министри в кабинета след ротацията

За “Лукойл” не знам какво се случи по-различно в последните три седмици, когато заедно гласувахме решението за дерогацията за руски петрол да се прекрати от октомври 2024 г.

Това заяви бившият премиер и настоящ съпредседател на ПП/ДБ Кирил Петков пред БиТиВи.

По думите му това е отвличане на вниманието от местните теми, така не се решават истинските проблеми.

Петков ще се радва да чуе аргументи, които да покажат, че ако се спре дерогацията на руския петрол по-рано от 2024 г., след една седмица няма да се качат цените на горивата на бензиностанциите.

Ако някои докаже, че за една седмица няма да скочат горивата, без дерогацията на руски петрол, ПП/ДБ ще подкрепят едно такова решение, каза бившият премиер, пише news.bg.

По думите му ГЕРБ и ДПС започват да работят като една политическа формация. Това е честен начин да кажат на избирателите си, че застават заедно, коментира Кирил Петков.

Подкрепят един кмет в някои градове, например. Виждаме обединението на ГЕРБ и ДПС, което е честен начин да кажат ние сме заедно и който гласува за една от тези две формации, може да си избере кмет на дадено населено място”, коментира Кирил Петков.

Той изтъкна, че премиерът акад. Николай Денков е показал как се преодоляват политическите кризи и неговият рейтинг започва да се качва над останалите политици.

Според него премиерът е показал как минава през политически кризи – и при земеделците, и при миньорите. „Неговият рейтинг се качва над този на политиците, над моя, над този на господин Борисов

Единственото нещо, което движи премиерът е да не се случи криза в България във връзка с бензина и дизела, посочи Кирил Петков.

“Силата на премиера Денков е, че когато е убеден в нещо, той е много твърд.

Почти убеден съм, че ако реформите ще се случат, ще работим заедно, но ако не се случат, няма да работим заедно”, каза Петков в отговор на въпрос заплашвал ли е министър-председателят с оставка заради дерогацията на руски петрол.

Кирил Петков внесе повече яснота за смяната на министри в кабинета след ротацията през март месец.

Единствената ротация, на която сме съгласни е ротацията на премиера, уточни той, като добави, че трябва да има съгласие както между ПП/ДБ, така и между ГЕРБ/СДС за евентуална смяна на министри.

Според него промяна в сглобката може да има, само ако ГЕРБ/СДС решат да направят коалиция с ДПС, БСП и “Възраждане”.

“3 млрд. от новия дълг е изплащане на стария, а останалите пари, които се вземат като дълг, се вземат за покриване на дефицита”, уточни още Петков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

кадър: БТВ

Similar Posts