| | | |

Топ финансист смрази всички: Европа ще трябва да разчита на Русия за…

Топ финансист смрази всички с прогнозата си за войната в Газа. Ако конфликтът в ивицата се задълбочи, Европа ще трябва да разчита на Русия за горива

Европа ще трябва да разчита на Русия за снабдяване с енергия, ако конфликтът в Близкия изток се задълбочи. Тогава ще изпаднем в доста неловка ситуация. Освен Русия, арабските държави са другият основен източник и доставчик на петрол

Това каза студиото на „Събуди се” по Нова тв финансистът Любомир Дацов.

Той припомни ескалацията в региона през 70-те години на миналия век, когато арабският свят е наложил бойкот на петрола за Стария континент. По думите му рискът нараства.

На въпрос за дерогацията на „Лукойл“ експертът посочи единствено, че там са намесени много бизнес интереси.

„Наличието на двойни стандарти в взаимоотношенията не водят до изчистване на проблемите в света”, категоричен е финансистът.

Той е скептичен по отношение на новата идея на правителството относно хранителните вериги у нас.

По думите му инициативата „Достъпно за вас”, която предвижда супермаркетите да публикуват стоките с най-ниски цени, е обречена на неуспех. Той заяви, че конкуренцията в сектора съществува и тя е изключително ожесточена.

Любомир Дацов открои друг проблем като по-значителен – вносът на нелегални плодове и зеленчуци у нас по контрабандни канали.

По думите му проблемите са на други места, но не и в супермаркетите.

Проблемите са другаде – в начина на функциониране на пазара, стимулирането на вътрешния пазар. Няма никаква идея за производство, за политика как да вървим напред. Нещата няма как да се случат без дългосрочни политики, отбеляза Дацов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка; Кадър

Similar Posts