| | | |

“Лукойл” ще си плати 500 млн. лева данъци, които укриваше от българските граждани ВИДЕО

Таксата от транзита на руския газ ще се събира от митниците, а не от “Булгартрансгаз”

Благодарение на това, което направихме от ГЕРБ и ДПС, като обявихме намерението да прекратим дерогацията за руския петрол, “Лукойл”, както не искаха да си плащат данъците, са заявили, че ще платят над 500 милиона данъци, които укриваше от българските граждани.

Kато дадоха коригираща декларация, че ще приспаднат стари загуби, а бяха обещали, че няма да дават такава декларация и ще си плащат данъците.

снимка: Кадър

Това каза съпредседателят на ДПС Делян Пеевски след срещата в парламента за евентуалното отпадане на дерогацията.

“Проведохме срещата с премиера, онлайн се включи и финансовият министър, господин Петков и г-н Атанасов също присъстваха”, обясни Пеевски.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че правителството не предприема никакви стъпки по отношение на покачващата се непрекъснато цена на горивата, докато тази на петрола стои непроменена.

“Ако не ги платят на държавата, готови сме в 7-дневен срок да приемем отнемането на дерогажията”, обяви Пеевски.

“Ще внесем промени, за да поставим под управление базите за съхранение на горива на агенция “Държавен резерв и военновременни запази”.

За да може всички да имат достъп до тях и да освободим България от монопола върху базите за съхранение на “Лукойл”, съобщи още Пеевски.

За “Булгартрансгаз” се разбрахме, че ще променим закона, така че таксата да се събира от Агенция “Митници”.

Ако “Булгартрансгаз” не си получи парите от “Газпром”, ще си ги търси Министерство на финансите, чрез митниците, от руската страна, информира също депутатът от ДПС.

Председателят на енергийната комисия Делян Добрев обясни, че има обещанието на правителството, че ще се дават компенсации на хората. “Така горивото няма да струва 3 лв., а ще струва 2 лв.”, каза Добрев.

снимка: Кадър

В петък ще има извънредно заседание, за да преодолеем ветото на президента, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts