| | | | |

Бивш депутат от ДБ регистрирал фирма на шпионин от ОПГ-то, изнасяло стоки за “Вагнер”

Бивш депутат и член на националния съвет на една от партиите в управляващата коалиция е регистрирал като адвокат фирма на ръководителя на шпионската група от петимата арестувани чужди граждани за реекспорт на стоки с двойна употреба, използвани от ЧВК “Вагнер” във войната на Русия срещу Украйна.

Тази информация публикува “Биволъ” след направени справки в публичните регистри.

Николай Емилов Христов, член на Софийска адвокатска колегия, е упълномощен в качеството му на адвокат за регистриране на фирма на Романос Ветридис, който е сред 12-те задържани при операцията на ДАНС за реекспорт към Руската федерация на стоки с двойно предназначение, показва пълномощно, с което “Биволъ” разполага.

адв. Христов снимка: ДБ

Адв. Христов е народен представител в 46-тото Народно събрание от квотата на “Демократична България”.

Такис Трикидис и Романос Ветридис от 2022 г. имат обща фирма в Гърция, регистрирана в Кавала. Наименованието й е от първите букви на имената им: Ta.Ro IKE. Двамата са съдружници с по 50% от капитала.

Това става ясно от документите в Търговския регистър на Република Гърция, открити от партньорския център за разследваща журналистика InsideStory (Атина) по молба на “Биволъ”.

Справка в британския Търговски регистър показа, че има пряка връзка между групата на Ветридис – Трикидис и Русия.

Трикидис е бил в УС на регистрираната в Обединеното кралство компания на бивш депутат в Държавния съвет на Република Чувашия от “Единна Русия” Сергей Шалунов.

Олигархът има и гражданство на Гърция и живее в Дубай. Компанията се казва Alroid Automation Ltd.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts