| | | |

Борисов: Аз, който си дадох мандата, дадох 69 депутати, съм им виновен за нещо ВИДЕО

Излизам и разбирам, че отново аз, който си дадох мандата, дадох си 69 депутати, съм им виновен за нещо – не искат да ходят в петък в парламента.

Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно ще си плати ли “Лукойл”

Премиерът Денков ни каза, че “Лукойл” са обещали да платят 500 млн. лева данъци.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

Той говори пред журналисти преди предизборна среща в Стара Загора.

Борисов обясни, че по-рано днес е бил в австрийското посолство, където видял 14 “старейшини от ЕНП”, за да подкрепят Денков в Австрия като се говори за Шенген. Огромен австрийски бизнес има в България и всичко това трябва да помага в нашите отношения и да помага на Денков”, добави той.

Разбрахме се складовете на “Лукойл да бъдат отворени и за други вносители на горива, заяви още Борисов.

“Излизам и разбирам, че отново аз, който си дадох мандата, дадох 69 депутати, съм им виновен за нещо – не искат да ходят в петък в парламента. Ако те не дойдат, ветото на президента ще го отложим за друг ден.

Вижда ми се озадачаващо, че само заради “Лукойл” няма да разгледаме ветото. Вместо да дойдат и да отхвърлим делото, което ще е общ успех, те казват, че правим пиар акция”, негодува Борисов.

“Втората точка – това, което се разбрахме за Митниците, за “Булгартрансгаз”, за горивата и складовете, това правим. Кое ги уплаши и кое според тях им вреди на имиджа предизборно”, попита той.

“Когато те удариха по “Газпром”, абсолютно правилно, ние ги подкрепихме и платихме много скъпо за това.

Нашите хранилища са пълни със скъпа газ, ходиха до Америка да търсят танкери, ние ги подкрепихме. Не мога да разбера какъв е този страх за “Лукойл”, каква е тази неистова подкрепа, включително са готови и да се скараме”, възмути се лидерът на ГЕРБ.

“За газа нямаше проблем, ние удържахме и запазихме от руското влияние българската енергетика. Сега искаме да направим същото за “Лукойл”, а те си късат ризите за тях”, скочи Борисов.

“Те нервничат, а Делян Добрев им се връзва, отива и им отговаря”, каза още той.

“Истински се надявам нашите кметове да спечелят изборите и трите партии, които подкрепят това правителство – ГЕРБ, ППДБ и ДПС да имат най-много кметове. 100% сме коректни. Няма да вкарваме в петък дерогация, докато не стане ясно ще си плати ли “Лукойл” данъците.

Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник всеки ден ще се връщат 3 млн. лв. от “Лукойл””, обясни председателят на ГЕРБ.

“В петък, когато ние, трите партии, отхвърлим ветото, те ще рапортуват в Брюксел, че законите са приети и ще могат да си получат парите.

Вчера беше малко обидно, когато Денков дойде, каза, че имал много работа в университета в Благоевград, стана и си тръгна.

Асен Василев имал работа във Варна. Аз си дойдох от Добрич за тази среща”, възмути се Борисов.

Той припомни, че при правенето на Балкански поток е казал, че един ден това ще е печатница за пари и затова 100% от компресорите са лична собственост на българите.

“Транзитните такси на година стават 3 млрд. Той струва толкова и половината се е изплатил, Смятайте какво сме направили. Когато те удариха, абсолютно правилно по “Газпром”, прекратиха доставките на руска молекула, не че не е същата през Гърция и Турция, ние ги подкрепихме, платихме скъпо за това.

Нашите хранилища са пълни със скъпа газ, ходиха до Америка да търсят газ, но ги подкрепяхме, че това бе срещу агресията на Путин.

Какъв е този страх за Лукойл, каква е тази неистова подкрепа? Готови са да се караме. А искаме само да си платят данъците. Бензинът и нафтата станах 4 лв.”, настоя лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че е съгласен с Кирил Петков, че не трябва да се говори “на коляно”, “но след 8 ако не си платят данъците, ще има дерогация.

Да направим горивата за българите достъпни. Между уралския и бренда разликата е близо 40 долара.

По-евтино ли е тук? 2008 и 2013-2014 г., веднъж Орешаски бе финансов министър, после премиер, призна огромни задължения на Лукойл и ние след тях 5 г. приспадахме задължения, затова не плащаха данъци. Сега ако има такъв проблем да споделят”, обърна се той към правителството

Очаквайте подробности!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts