| | | | |

Кметът на Бургас Димитър Николов: Заставам с името си зад…

Бургаските нефтохимици ще протестират, в петък.

Знам, че не е в моите компетентности да се произнасям по теми, касаещи националната и международната политика.

Но за мен е важно да се защитят работните места на моите съграждани, които работят в рафинерията.

Разбира се, че “Лукойл” трябва да плаща дължимите данъци в хазната!
Разбира се, че трябва да спазва европейското законодателство за екологични норми, както и да отговаря пред закона при нарушения.

Разбира се, че на територията на Европейска България трябва да спазва международното законодателство.

Но освен всичко това се касае и за стотици бургаски граждани, които честно и отговорно изкарват прехраната си в рафинерията. И нямат вина за международното положение. И не трябва да се чувстват застрашени и в плен на партийни войни.

Тези наши бургаски съграждани имат правата на всички хора, които почтено изкарват възнагражденията си. И това не трябва да бъде подлагано на съмнение!

Заставам с името си зад правата на бургаските нефтохимици!

Много от тях са продължили професията на бащите си, завършили са в нашия университет “Проф. д-р Асен Златаров”, където и до днес има специфични химични специалности, несъществуващи никъде другаде в България.

Поколения компетентни и честни бургаски нефтохимици са работили в рафинерията, включително и хора от моето семейство, с които се гордея. И са изучили децата си в същата професия. Те заслужават нашето уважение и подкрепа. От моя страна ги имат!

Призовавам всички партийни лидери в столицата да не забравят, че когато говорят за плановете си за рафинерията в Бургас, трябва преди всичко да се съобразяват със съдбите на стотици български, бургаски граждани, които изкарват прехраната си почтено и се гордеят с професията си!

Те не са сива анонимна маса, те са хора със смислени професии и семейства. И заслужават да бъдат защитени!

от фейсбук профила на Димитър Николов, кмет на Бургас

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts