| | | |

Разбра се кой е маститият бизнесмен, поръчал зверския побой над кандидата за кмет. Петима са задържани СНИМКА

Кандидатът за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков, който беше нападнат пред дома си, е имал неуредени взаимоотношения със софийски бизнесмен.

Това стана ясно на брифинг на Областната дирекция на МВР в Бургас и прокуратурата.

Директорът на бургаската полиция старши комисар Емил Павлов съобщи, че извършителите са задържани в рамките на специализирана полицейска операция, проведена паралелно на територията на София, Бургас и Созопол.

Задържани са петима души, сред които е и поръчителят, каза комисар Павлов.

“Той е криминално проявено лице с бизнес интереси в Созопол. Познавали са се с пострадалото лице, като причината за нанесения побой са неуредени личностни взаимоотношения.

Няма данни нападението да е извършено във връзка с предстоящите избори“, допълни той.

Четирима от задържаните са от София, а един е от Бяла Слатина.

Разследването е установило, че преките извършители на престъплението са получили по 1500 лева. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор до три години, обявиха от Районната прокуратура в Бургас.

Всички са задържани за срок до 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска постоянен арест, спрямо тях.

БТА припомня, че кандидатът за кмет на село Зидарово беше нападнат в ранните часове на 22 октомври и настанен в УМБАЛ Бургас с общи наранявания и счупено ребро.

Цонко Пеев от Бяла Слатина и Иво Киров от София са двамата маскирани мъже, които в ранните часове на неделя пребиха с метална тръба и юмруци кандидата за кмет на село Зидарово, пише “Флагман”.

снимка: Флагман

Цонко и Иво, двама посредници и поръчителят – Асен Славков от София, се намират в този момент в ареста в Бургас. Петимата са спретнали покушението срещу Бардуков, защото местният общественик дължал крупна сума на Асен и от дълго време не му я връщал, въпреки предупрежденията на столичанина.

Софийският бизнесмен Асен Славков живее в местността „Буджака“ в двуетажен палат. Той също е криминално проявен. Арестуван е за брутален побой над майка и дъщеря в Созопол през 2018 г.

Асен Славков е изпратил двамата мъже с качулките, които пребиха Христо Бардуков. Именно те са заснети от камерите за видеонаблюдение на къщата на Бардуков.

Екшънът се разиграва малко преди 3 часа през нощта, когато Бардуков се прибира след масовия хепънинг с мъжко бръснене, който организира по-рано през деня в центъра на селото. Биячите са облечени с черни дрехи и качулки. Започват да го налагат 10 метра преди къщата му в Зидарово. Удрят го с метални тръби и юмруци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts