| | | |

Сбирщината ПП-ДБ недоволни от работата на Габриел, искат да им се отчита писмено всяка седмица

ПП-ДБ отправиха официално запитване към вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел какви мерки ще предприеме до края на годината за приемане на страната в Шенгенското пространство.

И ПП-ДБ решиха да държат под око министрите за тяхната работа.

След като съпредседатиелят на ДПС Делян Певски поиска премиерът Денков писмено да информира парламента какво прави по казуса с “Лукойл”от ПП-ДБ пък насочиха вниманието си към вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел

“Наблюдаваме непрекъснатите усилия на премиера акад. Николай Денков, както и на отделни народни представители от управляващото мнозинство, за ускорено приключване на процедурата по приемането ни в Шенген, но със загриженост отбелязваме по-слабата активност на Министерство на външните работи в отстояването на тази цел”, се казва в позицията на ПП-ДБ.

За да не рискуват евроатлантическата посока за развитие на България, те ще изискват от вицепремиера Габриел отчет за вяска седмица в писмена форма, пишат още от коалицията ПП-ДБ.

Мария Габриел е единственият представител на ГЕРБ-СДС в кабинета “Денков”.

Миналата седмица в съвместна инициатива лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски с общо писмо поискаха от премиера Николай Денков да им се отчете какво е направило правителството, за да изпълни споразумението с протестиращите миньори и енергетици.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts