| | | |

Лена кълве: Делян Добрев има фиксация върху Асен Василев, трябва му лекарска помощ ВИДЕО

Едно от лицата на “Продължаваме промяната” – Лена Бориславова, отвърна на атаката на ГЕРБ по темата “Лукойл” и я разчете само като предизборно мотивирана. Тя нападна персонално и депутата от партията Делян Добрев.

“Делян Добрев явно има голяма фиксация върху Асен Василев и ваденето на такива непотвърдени слухове, както самият той казва.

Това заяви пред предаването “(О)позиция“ Лена Бориславова от “Продължаваме промяната”.

Не е здравословна такава фиксация, може би трябва да потърси лекарска помощ.

Но шегата настрана, каквито и твърдения да има, ние няма какво да се притесняваме. Прекрачват се границите, създава се напрежение, но явно Добрев така разбира политиката”, коментира бившата депутатка по темата за хранилката на “Лукойл”.о

Тя смята, че преди избори Делян Добрев винаги изпада в еуфория.

“Истината е, че във внесените текстове няма нито една алинея, буквичка, запетая, свързано с облагане по какъвто и да е начин на “Лукойл”.

И на второ място се забелязва една тенденция, всеки път, когато има избори, г-н Делян Добрев изпада в състояние на еуфория и екстаз, за него това са новите кебапчета”,

каза тя за твърдението на депутата от ГЕРБ, че заради неявяването на ПП-ДБ в НС рафинерията ще продължава да трупа печалба от по 3 млн. на ден, а хората няма да си получат отстъпката от 73 стотинки, след парите от “Лукойл” постъпят в специалния фонд.

Според Лена Бориславова няма нищо спешно в темата “ЛуКойл” и насроченото извънредно заседание на парламента в петък.

“ГЕРБ 12 години не съумяха да обложат “Лукойл”, не виждам как до вторник ще го направят”, категорична е юристката.

В коментар на напрежението между партньорите, които крепят кабинета, Лена Бориславова каза, че “двете формации никога не са били в приятелски отношения”.

“Важното е да бъдат следвани приоритетите, независимо колко е трудно, а то е трудно”, добави тя.

Бориславова не смята, че трябва да се хвърля оставката на кабинета заради писмени обяснения, поискани от премиера Николай Денков за споразумението с миньорите – от страна на ГЕРБ и ДПС, и от вицепремиера му Мария Габриел за Шенген – от страна на ПП-ДБ.

“Ние знаем колко е отговорна задачата да има редовно правителство и докато това правителство и парламент следват програмата и приоритетите, ние няма да отстъпим от защитаването им”, коментира тя ултиматумите в “некоалицията”.

Припомняме, че последните дни в „сглобката“ се размениха остри реплики между Добрев и ПП – ДБ по повод „Лукойл“ и предстоящото петъчно извънредно заседание на парламента, което трябва да гледа казуса.

Добрев вече заяви, че министри и депутати са били на хранилка на „Лукойл“, а премиерът Николай Денков контрира, че ще съди хората, които твърдят такива неща.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts