| | | |

Трагикомедия! Денков се ожали: Борисов и Пеевски ме нападат в синхрон

„За част от реформите Делян Пеевски е необходим. Говорим за промените в Конституцията, за някои от регулаторите. Една от причините той да е необходим е, че други партии, които можеха да се включат в този процес, се дистанцираха напълно – имам предвид и БСП, и „Има такъв народ“

Това коментира премиерът Николай Денков пред Euractiv.

„Това, което е важно за нас, е кой подкрепя правителството, за да реализира програмата си и законовите промени. Те дават резултати – ЕК премахна механизма за наблюдение, първи сме в света по напредък в областта на върховенството на правото.

Това показва, че резултатите от тези усилия са видими на международно ниво.

За мен е много важно да завършим тези процеси, така че и българските граждани да ги усетят още следващата година. Това е целта в края на краищата – да видят, че правосъдната система работи“, допълни премиерът.

Той обясни, че в един момент се оказало, че ДПС няма алтернатива : „Ако искате да направите промените в Конституцията, трябва да участва и ДПС. Няма нужда от висша математика, това е проста аритметика“.

В отговор на въпроса какво е влиянието на Пеевски в българската политика, Денков отговори:

„По отношение на останалите решения за нас е важно мнозинството, а вече доколко има влияние между Пеевски, а и Борисов, това е въпрос, който трябва да зададете на тях.

Защото е очевидно през последните седмици, че те се появяват заедно, че работят в синхрон, даже нападките спрямо мен вече са в синхрон. Така че тези въпроси какво е влиянието и защо е такова, трябва да зададете на тях“, каза премиерът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts