| | | | |

ИЗВЪНРЕДНО! Заместник-председателят на ДАНС Деньо Денев подаде оставка

Ден след публичното оповестяване на част от доклада на ДАНС, станал причина за решението на ЦИК да се гласува само с хартиени бюлетини на местните избори, стана ясно, че заместник – председателя на Агенцията Деньо Денев е подал оставка, съобщи БНР.

Именно Денев е изготвил доклада, който постави под съмнение избирателния процес с машините.

В тази връзка премиерът Николай Денков обяви, че Министерският съвет ще разгледа оставката му, след като получи предложението за това от председателя на ДАНС, както се изисква по закон. Засега не е ясна причината за оставката на Денев.

Премиерът коментира още, че няма намерение да публикува доклада на агенцията с мотива, че информацията в него е манипулативна и подвеждаща.

Междувременно, лидерът на БСП Корнелия Нинова остро осъди във Фейсбук случващото се и го определи като най-тежкият удар срещу държавността в последните години

. „Изправиха се Министерски съвет срещу ЦИК, МВР срещу ДАНС, ОИК срещу ЦИК, партия срещу партия от управляващото мнозинство, изтъкна Нинова и коментира, че президентът Румен Радев трябва да свика заседание на Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) за намиране на решение на кризата.

От своя страна лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов сравни събитията от последните часове преди изборите като държавен преврат и призова правителството да си подаде оставка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Булфото

Similar Posts