| | | | |

Корнелия изпуши: Заканва се люто, не позволява на Ваня Григорова да приема подкрепа от ГЕРБ ВИДЕО

В 89 общини на страната БСП е първа или втора сила

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг от централата на партията като коментар след първи тур на местния вот в страната.

“Още в неделя ви казахме, че БСП се връща в местната власт. Вече имаме сигурни резултати след първи тур. Думите ни от неделя се потвърждават”, категорична бе тя.

“ГЕРБ има 72-а, а ние 44 общини, което ни прави втора сила след ГЕРБ в страната”, каза тя.

“30% от България БСП е първа или втора сила, което потвърждава думите ни, че БСП се връща в местната власт. Поздравявам всички, които гласуваха на първи тур, призовавам хората да го направят и на балотажа”, допълни Нинова.

“На втори тур ще ходим на балотажи, включително в София, Шумен, Разград, Силистра и Хасково. Тоест в 89 общини на страната БСП сме първа или втора сила за балотаж и се борим да станем първи. Това е 1/3 от общините в България”, обобщи тя.

“Тъй като кметовете имат и мажоритарен вот, искаме да отчетем и чисто партийния такъв – това е гласуването за партийните листи. Имаме ръст спрямо последните избори. На тях имахме 222 256 гласа, сега имаме 267 219. Това прави с близо 50 000 гласа повишаване на резултата – това е около 20%”, каза тя.

По думите й социалистите бележат голям ръст на тези избори и призна, че разчита, че партията ще спечели много от балотажите в страната.

“За балотажите, призоваваме всички да се обединим срещу ГЕРБ и предполагам не изненадвам никого с това изказване. Тази битка я водим години наред – злото в България и модела ГЕРБ. Те мачкат хората, държат ги в страх и зависимости, това е голям политически въпрос.

Последователни сме в тази битка. На балотажите ще призоваваме всички срещу този модел.

Промяната не стана на върха след парламентарните избори, затова тя трябва да стане след изборите в местната власт”, каза тя.

“Това, което е казал Борисов, е абсолютно неприемливо. Очаквам нашият кандидат да се разграничи от тази позиция. Смисълът на битката за София е моделът да бъде сменен.

Не мога да повярвам, че нашият кандидат ще приеме подкрепата именно на тези хора и гласовете на ГЕРБ”, каза тя.

По повод действията на ВАС, при които съдът отмени решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) и върна машините за гласуване на балотажа, тя заяви, че трябва да се изпълняват решенията на съда.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts