| | | |

Борисов отсече: ПП-ДБ си говорят само с ДПС. С мен и моята партия те не си говорят. Следва нещо много страшно… ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Плевен подкрепата за БСП и бъдещето на сглобката.

Ние имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. Сиреч, дори аз да изляза и да призова, това е против устава и решението на моята партия. Ще се съберат партийците и ще ме свалят.

Ние сме се борили с бившата комунистическа партия, станала БСП. Решение има.

Само че те, вместо да издигнат кандидат, който аз предложих да е техен, ние да подкрепим и да не издигаме, тази “сглобка” да се превърне в група, която да управлява 4 години, но те казаха “не”.

На мен не ми харесва тази сглобка, тази дума и тя изобщо не работи в момента. Тя повече не трябва да съществува в този ѝ вид.

Не подкрепям Ваня Григорова. Казал съм само, че трябва да разбираме между държавна собственост и Държавна сигурност, от което предпочитам държавна собственост, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той критикува кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев, че е оставил впечатлението, че се е скрил и уплашил от дебат, след като стана ясно, че такъв между него и Григорова няма да има.

За управлението на национално ниво Борисов коментира:

“Или трябва да се направи така, че да се изпълняват ангажиментите, или няма смисъл. Или ще водим разговор и то такъв, че да гарантираме стабилно управление, или е безсмислено”, категоричен беше той и добави, ч

е не само звучи така, но “сглобката” в действителност се е разпаднала.

“Щеше да е хубаво само да звучи така, а да не е, а в случая тя се е разпаднала, но не знам защо, понеже другото, което следва, е много страшно, не ни се иска да го признаем.

Днес в Плевен трябваше да сме заедно с Кирил Петков или Асен Василев и те да кажат: “Подкрепяме доктора” /бел.ред. Валентин Христов/, ще работим заедно”. Защото те в половината градове не са на балотаж”, добави още лидерът на ГЕРБ

“Виждам решения на Министерски съвет, които изобщо не са съгласувани. ПП-ДБ си говорят само с ДПС. С мен и моята партия те не си говорят.

Тук е въпросът, който е по-страшният. Пада правителството, отиваме на нови избори и повече няма да можем да се съберем години наред”, коментира още Борисов, като добави, че за публиката трябва да се направи поне “нещо, което да е нормално”.

“Щом са си намерили нови авери и навсякъде играят срещу нас, по същия начин да си приемат законите, бюджета. Така, както бяха с Корнелия Нинова в коалиция и тогава за ПП и ДБ беше приемливо.

Да си преценят къде, какво и как.

За да можем да направим нещо добро, трябва да има коалиция, в която преди да вземем решенията, да се разпише какво трябва да се прави, за да може поетият от мен ангажимент да се направи, а сега не мога да го направя.

Или трябва да работим в коалиция, както трябва, или така на парче не може да се получи”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ, ядосан от това, че правителството е отложило строителството на АМ “Хемус”, което е било сред поетите от ГЕРБ ангажименти на местно ниво.

Парламентът може да си работи спокойно без нас. Те си имат вече и БСП, и “Възраждане”, участват си навсякъде в коалициите срещу нас, така, че спокойно може да си гласуват каквото искат.

Аз ще си питам партията как да продължим напред. Или трябва да се направи така, че да си изпълняват ангажиментите, защото няма смисъл.

Аз го чух и Кирил Петков. Казва: “Ротация няма да има. Ще се прави само ако ние искаме”. Защо да чакаме тогава да обираме техните пасиви”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts