| | | |

Делян Добрев съсипа Цветанка Ризова заради Денков, тя се оправдава като ученичка ВИДЕО

В остър сблъсък влязоха водещата на bTV Цветанка Ризова и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Поводът за разгорещения им разговор стана участието на премиера Николай Денков в „Лице в лице“ във вторник вечерта.

Часове след участието му при Ризова, Делян Добрев излезе с гневен коментар в социалната мрежа. Той се възмути от участието му и настоя Ризова да покани него и премиера заедно на очна ставка.

Водещата на bTV се съобрази с искането му и го покани в студиото, но не с премиера, а сам.

„Излязохте с един пост, в който казвате, че „Лукойл“ са изпратили премиера в моето предаване. Г-н Добрев, ако не вярвате на мен, попитайте кандидата си за кмет на София, че в това предаване нито една корпорация не може абсолютно никого да изпрати тук по какъвто и да било повод.

Мисля, че той ще потвърди думите ми. Ще разберете, че това е невъзможно“, каза водещата.

„Не се съмнявам във вас, но Денков, за да дойде тук, трябва да се съгласи преди това. Вие едва ли сте го канили само вчера. Според мен сте го канили и миналата седмица, и по-миналата… Всяка седмица го каните“, отсече депутатът.

„Не, аз имам особен начин на работа, не го каня всяка седмица. Това е покана, отправена преди 2 седмици. Уговорен ден и час и нищо повече. Избягвам да рекетирам гостите си, да настоявам, да им досаждам. Унизително е това за един водещ“, обясни Ризова.

„Никой не е твърдял подобно нещо, но за подобен път чух опорките на Лукойл“, каза на свой ред Добрев.

След като се изясниха за Денков, депутатът от ГЕРБ продължи да нищи темата „Лукойл“. Но така и не успя да се изкаже както трябва, защото Ризова не спираше да го прекъсва.

„Може ли да ме изслушвате, защото нищо не мога да кажа“, възмути се той.

„Хайде, казвайте си“, отвърна му Ризова.

„Чух опорките на „Лукойл“ и зададох въпроси защо рафинерията в Румъния няма дерогация, а българската има. Техните танкери да не би да прелитат през Истанбул“, каза Добрев във връзка с изказването на премиера Николай Денков, че депутатът от ГЕРБ казал много неща, които не били верни.

По думите му през 2022 година, когато дошла „Промяната“ на власт, от 15 милиона барела руски петрол той скочил на 45 милиона. Добрев подчерта, че 94% бил дела на купения руски петрол през 2022 година от ПП.

„Дерогация не е лошо стига ползите да са за гражданите, а не за „Лукойл“, посочи той.

Той показва информация от Европейската комисия, според която има 12 държави с по-евтино гориво.

“Имаме един от най-скъпото гориво в Европа въпреки дерогацията. Даваме на “Лукойл” да купува евтин руски петрол”, добави той. Добрев даде за пример Румъния, където се преработва неруски петрол, а горивата са по-евтини, отколкото в България.

“Денков 4 месеца не праща писмо. Ако беше изпратил писмо, мярката можеше да започне още от юли. Те просто не изпълняват закона, защото нямат интерес. Имат явно други интереси”, възмути се депутатът от ГЕРБ.

Най-голямо впечатление на последните избори направи големият брой невалидни бюлетини. Ние загубихме много гласове, защото много хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно, защото не обясняваха добре на избирателите, че освен преференцията, трябва да зачертават и номера на партията (7-та).

Друг проблем при машините е, че ако гласуваш за мажоритарно, не можеш да се върнеш да гласуваш за кмет. Трябва да анулират гласа ти.

Трябва да свикнем да упражняваме това свое демократично право. Изборът ни ще предопредели какво ще се случи с нашия град в следващите четири години

„В тази предизборна кампания нямаше добро разяснение как се гласува мажоритарно. Колко хора гледат какво им пише на бележката.

Не твърдя, че хората са невежи, твърдя, че в тази предизборна кампания нямаше достатъчно добро обяснение как се гласува с преференция за общински съвет”, каза той и обяви, че

ако е имало машинно гласуване, е щяло да има 400 000 липсващи бюлетини за кметове, тъй като машините не позволяват да се върнеш назад и да гласуваш за кмет, ако си избрал да гласуваш първо за общински съвет

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts