| | | | |

Помните ли милионера Димитър Барбуков? Задържан е, издирват бившата му жена

Строителният предприемач Димитър Барбуков е сред задържаните в акция срещу изборната търговия в Перник в петък.

Задържането на Димитров от партия “Възраждане” определиха като “поредната репресия срещу тях, която е в ход”.

Бившата му съпруга също се издирва. В дома й са открити списъци с над 300 лица, съобщи Нова тв.

В петък на територията на Перник се проведе масирана полицейска акция. По време на акцията беше задържан и общински съветник от Земен, обвинен за участие в изборни измами.

Задържаният Димитър Димитров, който беше избран за общински съветник на местния вот на 29 октомври, отрича да участва в схеми за гарантиране на гласове срещу заплащане. Той заявил, че „няма регистрации, правени с цел гласуване”.

„Не ме притеснява този арест, в никакъв случай. Не съм давал никакви пари. Даже се учудвам, че толкова много хора се съобщават като регистрирани”, коментира Димитров минути след задържането му.

„Към настоящия момент има образувано досъдебно производство за престъпление срещу политическите права на гражданите. Изяснява се неговата съпричастност по повод изготвяне на документи за регистрация на лица на територията на Община Земен. Става дума за над 30 души, регистрирани на един адрес.

Назначени са експертизи, които да покажат къде са изготвени документите, от кого са представени и по какъв начин.

Към момента тече разследване за купуване на гласове”, заяви началникът на „Икономическа полиция” към ОДМВР-Перник Кирил Иванов.

Населението на град Земен наброява около 1800 души. Преди дни проверка на Министерството на регионалното развитие и благоустройство установи допълнително регистрирани 180 души.

Оказа се, че тези хора не живеят там и бяха дерегистрирани. Подозренията са, че въпросните регистрации са били потенциални гласове за местния вот.

Задържането на Димитров от партия “Възраждане” определиха като “поредната репресия срещу тях, която е в ход”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts