| | | |

Васил Терзиев с първи думи: Сглобка с ГЕРБ в София няма да има! Кирил Петков сипе люти закани: Няма кмет от днес, който да разчита на…

Искам да благодаря на всички хора, че бъдещето на техния град зависи от самите тях. Промяната е бавна, но от днес е необратим процес. Няма кмет, който да разчита от днес нататък, който да разчита на клиентелистка подкрепа и феодална зависимост.

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод изборната победа на Васил Терзиев в София.

снимка: Кадър

“Искам специално да благодаря на едно момиче от нашия щаб, което беше прието в болницата от изтощение”, допълни той.

Думата взе и Васил Терзиев: “Искам да започна с големи благодарности”.

снимка: Кадър

“Искам да благодаря и на политическите партии, които застанаха зад мен”, добави той.

Той изтъкна, че е постигнато много сериозни представителство сред районните кметове – 19 за коалицията в София.

„Сега предстои по-трудното нещо, което е да докажем, че освен да печелим избори, можем и да управляваме“, заяви Терзиев.

„Можем да ви обещаем, че ще работим изключително мотивирано тези 4 години, че това, което сме обещали, може да се случи. Че може да има едно по-различно управление“, изтъкна той.

„Ще работим София да бъде градът на големите мечти“, обеща той.

За нас важното нещо е изборната комуникация. Не само до изборите, но и след изборите. Да може да знае всеки гражданин какво се случва и защо се случва“, обясни Терзиев.

„И аз и екипът ми ще работим за интересите на всички софиянци. Ще бъда кмет на всички софиянци – и тези, които ме подкрепиха, и тези, които не подкрепиха, и тези, които не гласуваха“, увери Терзиев.

Сглобка с ГЕРБ в София няма да има, заяви на първата си пресконференция новият столичен кмет Васил Терзиев от ПП – ДБ.

Зам.-кметовете ще бъдат ясни следващата седмица. Нашият кандидат за председател на общинския съвет е Борис Бонев, заяви Терзиев.

„Днес е един хубав ден и всички ние ще запретнем ръкави, за да можем да започне да работим по проблемите на общината“, завърши оптимистично той

Борис Бонев от „Спаси София“, който беше избран за общински съветник, заяви от своя страна: „В този хубав ден се случи едно истинско политическо земетресение в България“.

снимка: Кадър

“Случи се политическо земетресение в България. След 18 години столицата ще се управлява по нов, прозрачен, честен, мотивиран и амбициозен начин.

“Нямаме никакво намерение да делим София. Искаме да бъдем отборът, който ще управлява София”, продължи Бонев, намеквайки, че компромиси с други политически сили няма да има.

„Това е разгромна победа на досегашния модел. Гражданите на София възложиха именно на нашето обединение огромната отговорност да променим София“, подчерта той.

„За мен е особено емоционален този момент. Това е 14-годишна битка, в които посветих живота си София да бъде по-добро място за живот“, призна Бонев.

„Днес имаме кмет на София и 19 районни кметове. Трябва да благодарим и на другите десни избиратели, които са извън нашата коалиция. Реално дори знаем – че и г-н Борисов с неговата подкрепа, въпреки че повечето избиратели на ГЕРБ гласуваха за Ваня Григорова, хората, които гласуваха за дясна София – и от ГЕРБ, и от Синя София, всъщност направиха тази разлика“, заяви Кирил Петков.

„Варна показа, че може да си вземе града обратно. Пазарджик показа, че няма крепост в България, която да е по-силна от желанието на хората за промяна.

Хората в Благоевград казаха: „Ние не се примиряваме с факта, че сме станали един от най-бедните региони в България. Ние вярваме, че нашето бъдеще може да бъде различно“, каза той.

„Тази искра, която запалихме преди 3 години, вече пламна сериозно. Може да каже повече от 1/3 от всеки българин ще бъде управляван от кмет от нашата коалиция. Това е една голяма отговорност“, добави той.

снимка: Кадър

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов пък посочи, че “ще трябва да се научим да правим договорки”. И посочи, че трябва да се приключи с опитите “един да се опита да изяде цялата баница”.

“Най-важната и тежка битка и победа беше в София”, заяви Атанас Атанасов от “Демократична България”.

снимка: Кадър

По думите му недоверието в институциите е една от основните причини за ниската избирателна активност.

“Една от причините е скандалът с машините”, подчерта Атанасов.

Той поясни, че трябва да се потърси отговорност на тези, които са сътворили скандала с машинния вот.

Христо Иванов коментира изказването на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който постави под въпрос бъдещето на некоалиционното управление.

“Ние взимаме решенията си с общия разум на коалицията ПП-ДБ и това, че в България в момента има управление и че все пак не се намираме в продължението на парламентарната криза, която до преди няколко месеца сериозно бележеше развитието на страната ни, е въпрос на разум и отговорност на цялата ни коалиция.

Тук въпросът е – има ли разум насреща, защото всички може да употребяваме прилагателни, всички можем да използваме обвинения.

Въпросът е дали избираме този режим? Или избираме да продължим да носим тази отговорност пред страната.

Резултатите във всичките им измерения показват, че тази отговорност носи негативи и цена се плаща, видимо се плаща и колегите от ГЕРБ също плащат.

Режимът на говорене на г-н Борисов ясно го показва това нещо.

Въпросът е каква е алтернативата – да хвърлим страната в продължение на парламентарната криза – до кога и за какво?

Ще видим какво решение ще вземе ГЕРБ. Не очаквайте от нас да почнем в същия тон да заплашваме, да лашкаме и да дестабилизираме страната.

Нека да е ясно, че когато има алтернатива и отговорен път към това да се излезе в едно по-добро управление, ние решително ще го направим. За момента не виждам отговорна алтернатива, на която може да се заложи”, каза Христо Иванов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts