| | | |

ГЕРБ спечели битката за четири района в Пловдив, ПП-ДБ – два

Кандидатите за районни кметове на ГЕРБ спечелиха четири от шестте района на Пловдив. Това сочат окончателните данни при 100 % обработени протоколи.

За кандидатите на ПП-ДБ е регистрирана победа в останалите два района.

В район “Южен” Атанас Кунчев от ГЕРБ измъква победата на косъм от Красимир Александров от ПП-ДБ с 47,38 % срещу 45,34 %, което в гласове е само 282 разлика.

В район “Централен” спечели досегашният кмет Георги Стаменов. За него са гласували 49,25 %, а за опонента му Чило Попов от ПП-ДБ – 45,26 %.

В район “Тракия” е отчетена категорична победа за кандидата на ГЕРБ Георги Гатев. Той е събрал 60,35 % подкрепа срещу Николай Гюров от ПП-ДБ с 32,04 %.

В район “Източен” също има категорична доминация на ГЕРБ. Емил Русинов е събрал 74,24 % от вота на жителите, а Ерол Садъков от “Браво, Пловдив”, който водеше на първи тур се е сринал до 16,78 %.

ПП-ДБ прави своя пробив в останалите два района на Пловдив.

“Западен” вече си има кметица – Тони Стойчева от ПП-ДБ. Тя е спечелила 48,31 % от вота на жителите на района, което й носи успеха срещу кандидата на ГЕРБ Ангел Славов – 46,36 %.

Венцислава Любенова от ПП-ДБ е новият кмет на район “Северен”. Тя е събрала 48,28 % вот. Нейният опонент – Илиян Лалев от ГЕРБ има 43,61 % подкрепа.

На предишните местни избори през 2019 година партията на Бойко Борисов спечели и шестте района.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts