| | | | |

Терзиев с половин уста: Все пак благодаря на Борисов за неговия глас, не се плаша от обрат

Разочарование няма никакво, по-скоро има амбиция да върнем доверието в Столична община.

Така новият кмет на София Васил Терзиев коментира по бТВ малката си разлика с опонента си Ваня Григорова.

Изборите минаха, ние трябва да служим на всички софиянци, включително и на тези, които не са гласували за нас или въобще не са гласували. Имаме амбиции да върнем доверието в общината и да оправдаем очакванията, добави той.

Ще се водим за това, което е добро за гражданите, ще си припомняме всеки ден за това, увери новият столичен градоначалник.

По-рано днес на първия си брифинг след края на балотажа Ваня Григорова обяви, че щабът ѝ ще обжалва резултата от изборите.

В правото са си да оспорват. Ние също имаме претенции за това, което се случи на първи и втори тур, огромните разлики в екзитполовете, секции, в които съм бил със 120 гласа, но са изчезнали, коментира Терзиев и

обяви, че няма причини да се притеснява от евентуален обрат, защото знае как е постигнат резултатът им – без купен вот.

Инспекторатът ще бъде реформиран, за да се грижи наистина за публичния интерес. Там има предизвикателства – инспекторите са на ниско заплащане, независимо колко акта напишат.

Когато има комбинация от ниско възнаграждение, а да защитават публичния интерес, няма как да стане, каза Терзиев.

По повод призивите на Борисов и дали му е благодарен за подкрепата, Терзиев каза:

Борисов си смени мнението няколко пъти, но все пак е един глас, трябва да му благодаря за този глас. Но повечето му избиратели са гласували за г- жа Григорова.

Терзиев разказа, че още през 2019 г. е имал предложение от съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов да бъде издигнат за кмет на столицата.

Той увери, че ще направи всичко възможно, за да бъде преместен Паметникът на съветската армия от центъра на столицата в музея на социалистическото изкуство.

В Столичния общински съвет ПП-ДБ и “Спаси София” ще има 23 от 61 общински съветници – това ще е най-голямата група, но без мнозинство.

Планът на Терзиев е да представи идеите си на всички формации в СОС и да търси подкрепа от тях. Обърна внимание, че някои от целите им се припокриват, затова не би било трудно се намери подкрепа.

Попитан какво е посланието му към хората, които са гласували колебливо за него, той каза, че оценява, че му е гласувано доверие.

Ще работим много честно и усърдно, за да видят те, че наистина си е заслужавало. Това е много голяма отговорност към хората, които са гласували с надежда за промяна на модела. Моята надежда е като ходя по улиците, да мога да гледам всички тези хора в очите, включително и тези, които не са гласували за мен, отбеляза Васил Терзиев.

“Хора, които имат опит в дадената област, административен опит. Всеки от тях е експерт в областта си” – така Терзиев описа хората, които ще бъдат негови зам.-кметове.

Те вече са били определени, но имената им ще бъдат обявени през следващата седмица.

Попитан с какво ще започне работа, той посочи:

“Започвам с това да се запозная с максимално много хора от администрацията, да се запозаня с това какви са настроенията и проблемите. Много е важно хората да се успокоят.

Ние идваме да ремонтираме, да поправяме, а не да зачеркнем всичко с големия маркер, както бяха плашени хората. На всеки един професионалист, който работи в общината, ще бъде даден шанс”, увери Васил Терзиев.

Той поясни,че от ПП-ДБ (Спаси София) търсят подкрепа от останалите политически сили Борис Бонев да бъде избран за председател на Столичния общински съвет.

Когато сме спечелили кметското място, имаме 19 от 24 районни кметове и имаме значително по-голяма група в Общинския съвет, е нормално номинираният от нас председател да бъде подкрепен от другите политически сили, отбеляза Терзиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts