| | | | |

Поне четирима министри ще бъдат сменени, Борисов няма да даде назад

При формирането на Столичния общински съвет ще проличи дали ще се формира сглобката.

Това коментира бившият министър на икономиката Божидар Лукарски.

снимка: Архив

Очакванията му са сглобката да остане, но да се преформатира.

“Терзиев даде заявка, че идва с екип от заместник-кметове и смята, че като победител му се полага председател на СОС да е Борис Бонев. Не мисля, че Борисов ще се зарадва на това изказване.

Срещата в Банкя и решението на Борисов да подкрепи Кирил Петков не е просто ей така “от мен да мине”.

ГЕРБ имат право да претендират за един-двама зам.-кметове и най-вероятно председател на СОС, за да продължи да съществува сглобката в този си вариант“, каза Лукарски пред Bulgaria ON AIR.

Той определи победата н Васил Терзиев като доста символична за размерите на София.

“Столичната община не е “Телерик”. Тепърва ще се сблъска с вълците в СОС, там залата не е по-малко гореща от парламентарната”, предупреди Лукарски.

Бившият министър на икономиката коментира също, че загубата на ГЕРБ в София е била програмирана. Очакванията му са да има ротация в министерствата още преди смяната на премиерите.

“Поне в 4 ведомства ще има ротация, Борисов има основанията да го иска, не е от хората, които лесно дават назад”, добави Лукарски.

По отношение на бюджета на държавата основен аспект, който гостът ще следи с интерес е дали ще остане приравняването на гражданските договори към трудовите, което по думите му ще удари най-много свободните професии, особено артистичната гилдия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts