| | | |

Десислава Атанасова и Томислав Дончев остро: Работата на правителството е незадоволителна. Има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните приоритети ВИДЕО

Утре ще бъдем в пленарна зала. Има законодателна част, която не търпи отлагане като например разходите за отбраната.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като депутатите от коалицията не влязоха в пленарната зала и заседанието на парламента бе провалено.

Националното ръководство на ГЕРБ се събра в централата на партията, за да обсъди изборните резултати.

“Продължаваме своето заседание. Тепърва започваме с детайлен анализ не само на изборните резултати и това ще продължи и утре, когато ще заседава.

Утре ще бъдем в пленарна зала, защото сме отговорни политици. Има законодателна част, която не търпи отлагане.

Ветото върху Закона за енергетиката е в седмичната програма, то трябва да се разгледа. Има и други теми, които са включени в дневния ред на парламента.

Не се държим детински, осъзнаваме своята отговорност, но считаме, че и нашите колеги в не коалицията трябва да постъпват по същия начин”, каза Десислава Атанасова.

Има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните приоритети в управленската програма. В следващите седмици председателите на комисиите в парламента ще поканят съответните министри и там, където има забавяне, ще потърсим отговори защо се случва това”, критикува Атанасова.

Тя посочи, че министрите ще бъдат поканени в парламентарните комисии. Атанасова посочи, че предстои обсъждане на данъчните закони и законопроектът за държавния бюджет.

“Очевидно е, че бюджетът се подготвя без участие на наши експерти. Тепърва ще правим анализ каква част от бюджетните закони ще подкрепим”, посочи председателят на най-голямата парламентарна група.

“Ако има тема в групата – това не е дали ще има коалиционно споразумение или поведението на некоалиционния ни партньор по време на изборите.

Ако има тема в парламентарната група, това е как работи правителството и доколко прави нещо.

Ако има тема, която ни вълнува, това е качеството на работа на правителството, което в аванс ще ви кажа, е незадоволително”, обясни Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ и депутат.

“Анализът показва драстично неизпълнение на приоритетите. Въпросът е има ли шанс това правителство да работи по-добре”, каза още той.

“В събота във Велико Търново ще заседава Националното съвещание на ГЕРБ.

Искаме единна позиция по няколко теми – подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на управленската и законодателната програма.

В момента са сме съсредоточили в това дали се изпълняват всички записани ангажименти”, коментира Десислава Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts