| | | |

Тошко отсече: ПП-ДБ нямат право да управляват! ГЕРБ ще ги изхвърлят като парцал, защото им нанасят само щети

В момента “Продължаваме промяната- Демократична България” (ПП-ДБ) нямат моралното право да управляват с резултата, който постигнаха на местните избори.

Това отсече пред журналисти преди началото на днешното пленарно заседание председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Коментарът му дойде в отговор на въпроса ще оцелее ли сглобката.

Йорданов подчерта, че колкото по-бързо си замине това правителство, толкова по-добре. Той беше категоричен, че правителство е “ужасно вредно за цялата страна”.

Тази сглобка рано или късно ще се разпадне, защото първо е зачената в грях, второ е вредна, трето ГЕРБ ще ги изхвърлят като парцал в момента, в който не им вършат вече работа. А вече ПП-ДБ нанасят само щети, включително и на ГЕРБ, поясни Йорданов.

Междувременно ГЕРБ свиква днес Национален съвет на партията. Целта — да решат дали ще продължат да участват в управлението заедно с ПП-ДБ.

За предстоящия форум обяви преди дни лидерът Бойко Борисов, който настоя за коалиционно споразумение с водещи приоритети, за да се гарантира по-стабилното бъдеще на управляващата „сглобка“.

“В сряда ще направим едно национално съвещание за два-три дена и там ще преценяваме имаме ли нужда с хора, които плашат собствените си министри и така нататък да бъдем и да носим заедно отговорност”, загатна Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts