| | | |

Високо напрежение! Тошко Йорданов скочи на Ризова: Имате пристрастия!

Искри прехвръкнаха между водещата на bTV Цветанка Ризова и Тошко Йорданов. Зам.- председателят на „Има такъв народ“ (ИТН) гостува преди минути в предаването й.

Разговорът течеше привидно спокойно, докато гостът не бе запитан за времето на тяхното правителство.

Напрежението ескалира. Йорданов на мига избухна и захапа водещата.

„Знаем, че журналистите имат пристрастия. Поръчайте на анализатори да ви извадят публикации срещу нашето правителство тогава“, каза той.

От своя страна Ризова отвърна и се защити: „Тук винаги е било равнопоставено“.

Той припомни, че свалили собственото си правителство, заради финансовата политика на Асен Василев и даването на зелена светлина за старт на преговорите на Скопие за членство в ЕС.

По думите на Йорданов в момента страната е във финансов дефицит.

„Василев е некадърен финансов министър. Вдига корпоративният данък от 10% на 15%“, каза Йорданов.

Споровете между тях продължиха и по темата „Васил Терзиев – Ваня Григорова“ и идеологията.

Йорданов обясни, защо са подкрепили Григорова. Според него единият кандидат е много по-морален от другия.

“От едната страна имаш представител на Държавна сигурност. Чисто идеологически изпитвам огромно отвращение от комунистическия режим. Живял съм тогава. Цялата му рода се е занимавала с това да унищожава човешки животи. Не знам какви са му качествата.

Ваня Григорова е много по-земен човек, говори за конкретни проблеми в София, а Терзиев говореше общи приказки. Тя е постигнала повече сама в живота.

А от другата страна имаме една марионетна фигура. Единият кандидат е по-морален”, посочи политикът.

„Има такъв народ“ се представи много добре на местните избори. Факт е, че за първи път участваме на такива избори. Имаме 15 кмета чисто на ИТН, общо 61 в местни коалиции. Имаме 80 души общински съветници само на ИТН, а с коалиционните партньор иса 191. Имаме и областен град- Ловеч“, каза Йорданов.

„Ние не подкрепяме това правителство. Бе заченато в грях. То трябва да си отиде и няма нищо по-логично да подкрепим вота на недоверие. Колкото по-бързо падне, толкова по-добре.

Асен Василев не може да събере парите за бюджета, блокирал е ДДС и не го връща на големи фирми, той е некадърен финансов министър“, каза Тошко Йорданов.

„ПП-ДБ творят вредни неща за държавата. ГЕРБ търпят щети. Това се видя на местния вот и те са в резултат на „сглобката“, смята той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts