| | | |

Пеевски: Министри не искаме в сглобката, ще ги викаме на отчет

Министри не искаме, нито сега, нито на ротацията. Зам.-министри не искаме – нито сега, нито на ротацията.

Това заяви пред журналисти лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски на влизане в парламента.

Няма за участваме в изпълнителната власт и в тази сглобка, категоричен бе той.

Смятаме, че сглобката е стабилна, не виждаме проблеми. Ако министрите си изпълняват програмата, която сме подкрепили, няма да има проблем, каза още Пеевски.

Той определи като спекулации тиражираните информации, че ДПС иска намеса в състава на кабинета. По думите му това е политическо правителство, функционира добре и успешно и трябва да го има.

Ще бъде вредно за държавата да го няма. Ако влезем отново в цикъл на служебни правителства, това е погром за държавата”, допълни Пеевски.

Той подкрепи идеята министрите всяка седмица да са на отчет в парламента.

Председателите на парламентарна комисии и лидерите на парламентарни групи смятаме да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне по програмите. За да видим ние с какво можем да помогнем и те какво могат да направят, за да може държавата да върви напред за хората, обясни лидерът на ПГ на ДПС.

По повод оставката на Мустафа Карадайъ, Пеевски заяви, че каквото трябва са си казали: “Вчера го видях, всичко е наред”.

Всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател. Когато дойдат събитията ще говорим, допълни той по повод предстоящия отчетно-изборен период в ДПС.

И обобщи: “Каквото кажат структурите”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts