| | | |

Делян Добрев с пикантни разкрития за детството му с Асен Василев, от ГЕРБ готвят историческа секира

За да открехнат вратичката към раздора между тях, водещите на „Здравей, България“ Виктор Николаев и Мирослава Иванова попитаха Добрев откога не се харесват с Василев.

Ние се познаваме от повече от 30 години, в едно училище сме учили, в една гимназия и бяхме приятели. Впоследствие като реши той да влиза в политиката, явно реши, че не можем и двамата да намерим място в нея и започна да ме клевети, обяви по Нова Тв причината за разваляне на отношенията си с Василев Добрев.

И призна, че двамата са били в обща компания, макар че Асен Василев нямал много голяма компания.

В кой клас сте учили заедно, последва въпрос на Николаев.

Това са подробности, ами от 8-и до 12-и, до 11-ти, с подготвителен клас 5 години, отговори Добрев.

Сега тези престрелки между вас, доколко са лични и доколко са обективни и експертни, зададе нов въпрос Мира Иванова.

Аз опитвам да са експертни, за да не показвам някакви лични емоции. Например за бюджета, още в събота веднага, след като го публикуваха, може бях от първите хора, които казаха, че приходната част в този бюджет е невероятно да е около 5 милиарда.

Защото, вижте данъчните приходи по плана за тази година са 35 милиарда, а те ще съберат 33 в най-добрия случай, 34. Сега са на 30,8, вчера се похвалиха от НАП, заяви Добрев.

Това даде повод на Виктор Николаев да го попита при една една учителка по математика ли са учили с Асен Василев.Не си спомням, но сигурно е една и съща, отвърна Добрев.

Защото сметките ви не излизат, уточни Мира и насочи разговора в друга посока.

Според него е много важно в бюджета да бъдат отделени пари за инфраструктура.

“Не става въпрос за постната пица. Сега държавата е много по-богата от 2009 година. Не чух нито един икономист, който да подкрепя бюджета на Василев. Нито един икономист в тази държава не подкрепя бюджета на Асен Василев.

Ако той го внесе в този вид, то ние трябва за първи път в историята на България да го отхвърлим”, заяви политикът.

Депутатът призна, че не иска точно ГЕРБ да прекроява бюджета:

“Ние искаме той сам да си го прекрои. Не ние да излезем лошите, защото режем бюджета. Ако внесат бюджета с 40 млрд. приходи от данъци, то ние ще го върнем и ще гласуваме против”.

Няма да подкрепим бюджета на Асен Василев и ще го върнем в министерството на финансите, ако бъде внесен в този вид. Предвидени са 40 милиарда лева приходи от данъци, а реалистичното число е 35 милиарда, каза Делян Добрев.

Според него днес държавата е два-три пъти по-богата от 2009 г., когато бюджетът беше определен като “постна пица”, а държавата трябва да инвестира в инфраструктура, за да стане по-богата в бъдеще.

По думите му бюджетът догодина ще е почти изцяло изпълняван от ГЕРБ и именно затова е редно ПП да се вслушат в желанието на партията.

“Продължаваме Промяната” ще са щастливи с всеки месец дерогация за “Лукойл”. Не е вярно, че бензинът ще поскъпне ако отпадне. ЕК публикува справка всеки месец. Сега има 10 държави с по-евтин бензин от България – Австрия, Белгия, Хърватска, Гърция, Полша и други.

Ако се върнем един ден преди войната – само в Малта бензинът е бил по-евтин. А ако “Лукойл” реши да вдига цени, България може да назначи особен управител в компанията”, каза още Добрев.

Той посочи и мнозинството в енергийната комисия, което пази интересите на “Лукойл” – “ПП, БСП и “Възраждане”.

Според Добрев би било добре да приберем 2 милиарда лева от “Газпром” за пренос на газ по тръбата на “Балкански поток”, но въпросът е дали това отговаря на европейските директиви.

“Интересно как ще ги събират. Ако стане, тръбата ще се изплати за 1 година. А те протестираха срещу нея. Сега стана хубава”, каза Делян Добрев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts