| | | | |

Едно е политически протест, друго е, когато тежки ултраси и агресивни елементи, ги събереш на едно място. Трябва да се изясни това ВИДЕО

Напрежението във футболните среди е стигнало връхната си точка и вече няма накъде. Нещата са излезли извън предела на нормалното. Аз не одобрявам никакви форми на насилие. Всеки фен има право да иска оставки, но да се бие с полицията – не го разбирам.

„Защо трябваше да се разрешава протест точно там? Терзиев го разреши, можеше да се извърши по друго време пред централата на БФС.

Или не си подготвен, или изцяло са те подвели съветниците. Кметът подкрепяше този протест и в един момент се оказа много изненадан, че е имало такива битки“.

Това каза в „Лице в лице“ по бТВ депутатът от ГЕРБ и бивш спортен министър Красен Кралев.

По думите му вътрешното министерство трябва да даде обяснение за случилото се в центъра на София снощи.

„Не знаем как МВР е общувало с кмета и как той е дал разрешение за този протест. МВР има агенти във всяка агитка. Странно е, че всяка фенска фракция отрича да е участвала във вчерашните събития. Кой тогава е организаторът“, посочи Кралев.

Има уволнен човек, който не носи отговорност за провеждане на срещата. Обществеността е трябвало да знае защо се налага такава организация.

Второ – защо се разреши протеста там – кметът е дал разрешение. Да разрешиш всички агитки да се съберат на едно място не е разумно.

Едно е политически протест, друго е когато тежки ултраси и агресивни елементи, ги събереш на едно място. Трябва да се изясни това“, обясни бившият спортен министър.

По думите му е можело безредиците да бъдат избегнати.

„Трябваше МВР и футболният съюз да кажат ясно с какви данни разполагат за евентуална подготовка за извършване на погроми на стадиона по време на самата среща.

Ако са имали данни, че се иска само оставка, не е сериозно мачът да е без публика.

Но ако са имали данни за подготвяне на ексцесии, за нахлуване на терена, изстрелване на ракети срещу гостуващи привърженици, издигане на свастики и расистки лозунги, за които санкциите са огромни и които биха могли да доведат до отнемане на човешкия живот, само тогава е оправдано да няма публика“, допълни бившият спортен министър.

“Проблемът става политически, защото заради него се застрашава обществения ред и сигурност“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

„Ако не се беше играл мачът, щеше да има само санкции. Можеше да се играе в друга страна. Спортният министър е трябвало да даде правилен съвет, за да се избегне кръвопролитието“, смята той.

Красен Кралев обясни и за лицензите на футболните клубове по време на неговото управление.

„Всички федерации, според изискванията на новия закон, трябваше да се прелицензират. След проверката не бяха констатирани нарушения, а просрочени задължения. Лицензът бе издаден, спрямо наличната обективна информация на тази дата“, подчерта той.

За спортната зала в Бургас, бившият министър на младежта и спорта заяви:

„Изумен съм как може един министър да дава толкова грешна информация на депутатите. Или не е подготвен, или е подведен от сътрудниците си.

В “Арена Бургас” сме свършили много добра работа за тези пари. Всяко едно пристигнало оборудваме има сертификат и отговаря на изискванията.

Как разбраха,че не отговаря, след като не са го разпечатали?

В доклада до министъра ясно е описано всяка една настилка къде е поставена и за какво е подходяща.

Има писта за лека атлетика, която ще бъде монтирана, когато има такива състезания. Всички поръчани оборудвания са доставени. Не разбирам защо това министерство, вместо да си върши работата, защото програмите им са безобразни, се занимава с това“, обясни Кралев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts