| | | | |

СДВР: Йордан Лечков и Емил Костадинов излъгаха!

“В социалните мрежи ние получихме информация, че част от крайните протестиращи подготвят такива провокативни действия с оглед дискредитиране на управлението на БФС, което го коментирахме и на предишни пресконференции.

Най-вероятно с оглед на получената информация, футболната ни централа е отправила искане до УЕФА за промяна на условията и реда на провеждане на тази футболна среща”.

Това разкри шефът на СДВР Любомир Николов във връзка с протестите около снощния мач между България и Унгария.

Дори и след вчерашните ексцесии на протеста, вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Емил Костадинов още веднъж заявиха, че решението за преместване на мача в друг град, което не бе осъществено, и затварянето на стадиона за публика, е на УЕФА, макар че това бе категорично опровергано, включително и днес от ръководството на СДВР.

Николов също така изтъкна, че не е щяло да се стигне до толкова сериозни инциденти, ако протестиращите са били допуснати да гледа мача от трибуните на Националния стадион.

“Предимството на стадиона е, че всички тези фенове, носейки в себе си тези забранени предмети и тези плочки, които хвърчаха по нас, щяха да им бъдат иззети на входовете на стадиона, където филтрираме и проверяваме обстойно личните вещи на лицата”.

От СДВР опровергаха и невярното твърдение на Лечков, че протестиращите са били 500 души.

“Тези 4000 човека при мирен протест щяхме да ги охраняваме с три пъти по-малко полиция, ако не бяхме предприели действия спрямо предварително получената от нас информация.

Протестът е заявен в Столична община като мирен, имахме предварителна информация, че може да ескалира до крайни действия, поради това видяхте и засиленото полицейско присъствие на място”, допълни Любомир Николов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts