| | | |

Васил Терзиев не се отказва: Ще търсим нов разговор с ГЕРБ

Минути след като стана ясно, че БСП няма да подкрепи кандидатурата на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет (СОС) кметът на София Васил Терзиев проговори за срещата си със социалистите, която се проведе на “Московска” 33.

На срещата при столичния кмет не се яви нито един представител на столичната организация на БСП, нито общински съветници от левицата. В петък лидерът на БСП – София Иван Таков съобщи, че такова е решението на ръководството на столичните червени.

“Имахме конструктивен разговор с БСП. Говорихме за политики, приоритети и къде имаме пресечни точки по идеи”, разкри Терзиев.

Той призова и всички останали групи в управлението на столицата да се отзоват на срещата, за да може да се види къде са пресечните точки с тях.

“Целта е добрите политики да бъдат подкрепяни без значение откъде идват”, каза още кметът на София.

На въпрос къде са пресечните точки по политики с БСП Терзиев поясни, че има съгласие по отношение на детските градини, чистота на въздуха, презастрояване, реформи на здравните заведения.

“Децентрализацията, един от приоритетите за нас, така че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги решават”, подчерта Терзиев.

Кметът на София коментира и че ще търси разговори отново с ГЕРБ.

“За нас е важно да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и след като се съгласим за тях да намерим и структурно решение на председател на СОС, комисии и всичко, което предстои”, заяви Васил Терзиев.

Той е категоричен, че БСП не са търсили подкрепа за техния кандидат Диана Тонова за шеф на СОС.

По-късно на “Московска” 33 трябва да дойдат представители на “Възраждане” и “Синя София”. От ГЕРБ и ИТН вече обявиха, че няма да отидат на среща с Терзиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Интернет

Similar Posts