| | | | |

ПП-ДБ-СС търсят тайно начин да управляват с БСП и „Възраждане”. Среща с тях не искаме и не търсим

Важно е СОС да започне работа. А на най-голямата група е работа да намери мнозинство”.

Това заяви Антон Хекимян в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Хекимян смята, че Васил Терзиев има вина за случилото се в петък вечерта.

„Защо Терзиев е отговорен? Защото и по закон му е вменено. И защото още в началото на кампанията каза, че идва с най-подготвения екип. Не го видяхме този най-подготвен екип в една изключително критична ситуация.

„Бях сигурен, че ще се стигне до такива сблъсъци. Като журналист не помня такива сцени в центъра на София“, посочи той.

„Щом не зависи от него това, защо се появява пред медиите да говори“, попита Хекимян.

Оправданията, че е бил само 3 дни на тази позиция, не кореспондират с обещанията, които бяха давани на избирателите”, каза Антон Хекимян.

Той коментира, че ПП-ДБ(Спаси София) са отишли „неподготвени за първия си работен ден в Столични общински съвет”. Очаква това да се случи и в понеделник.

„Мисля, че тази сцена ще се повтори след ден, когато те отново ще предложат Борис Бонев за председател. Виждат, че няма разбирателство и не могат да съберат мнозинство. А те трябва да сформират мнозинство, те носят отговорността”, каза Хекимян.

„В момента ПП-ДБ (Спаси София) се опитват да направят, така че някой да подкрепи тяхната сглобка от преди изборите. Договорката явно е била Васил Терзиев да е кмет, а Борис Бонев председател на Общинския съвет.

Бяхме на прага да видим сглобяването на една нова коалиция, това се случи на местните избори. Такива съвместни действия видяхме и в енергийната комисия, когато отхвърлянето на дерогацията бе възпрепятствано от ПП, БСП и „Възраждане““, посочи той.

Няма как да участваме в нещо подобно и да изпълняваме техните съглашателства.

Ако не е Борис Бонев, ще бъде различна ситуация. Но според мен търсят тайно начин да управляват с БСП и „Възраждане”, каза Антон Хекимян.

Среща с тях не искаме и не търсим, каза още той.

„Поканата, която беше изпратена между другото по времето, в което в София цареше хаос – в 19:30 вечерта, беше лично до Бойко Борисов.

Той ще прецени дали ще отиде и с кого ще отиде на една последваща среща, ако такава изобщо се сформира, защото ясно беше нашето послание – и от моя страна, и от групата, и от лидера на партията, че среща с тях не искаме и не търсим”, каза Хекимян.

Хекимян отново опроверга спекулациите, че ще става част от екипа на новия кмет. „Не съм комуникирал с него освен по телевизионни участия“, категоричен бе общинарят.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts