| | | |

Десислава Иванчева на свобода, заснеха я с детето й в София СНИМКИ

Бившата кметица на район “Младост” в София Десислава Иванчева е излязла от затвора.

Това стана ясно от снимки със сина ѝ на улицата в столицата. Запознати коментират, че била стопирала присъдата си, за да отиде на зъболекар, предаде “България днес”.

В същото време обаче днес е и рожденият ден на сина й Валентин-Александър, който става на 2 години.

Става ясно още, че магистратите са свалили запорите на Иванчева.

Оказва се, че колата на бившата управничка вече не стои като паметник пред блока й. Автомобилът “Смарт” беше запориран заедно с други авоари, но наскоро магистратите свалят запорите на скандалната екскметица.

Иванчева успя да плати глобата си от 12 хил. лв., която Темида й наложи по делото за корупция. Според запознати по-голямата част от сумата е от паричната гаранция, която й е върната, а останалата част Иванчева събира от близки.

Така екскметицата отново може да се разпорежда със собствеността си. Запорът е наложен още по време на разследването, за да се обезпечи бъдещ иск на държавата.

По време на процеса на втора инстанция съдиите вдигнаха частично възбраната, за да може Иванчева да тегли по една минимална заплата и да покрива битовите си нужди.

Докато са запорирани, смартът и едно старо волво на майка й висят и заемат място пред входа без нужните застраховки и прегледи. Возилата са стикирани и заплашени от вдигане, но след като си разчиства сметките с правосъдието, Иванчева ги привежда в ред.

Припомняме, че Десислава Иванчева беше арестувана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година.

Поводът бе сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред разследващите той твърди, че му е поискан подкуп в размер на 250 000 евро, за да получи разрешително за строеж.

Според обвинението в колата, с която бяха задържани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и днес отрича това да е вярно.

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор за Иванчева и 5 години за заместничката ѝ Биляна Петрова.

Три години Иванчева прекара в следствието и под домашен арест.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts