| | | |

СКАНДАЛ: Лъсна долната лъжа на БФС и Боби Михайлов ДОКУМЕНТ

Оригиналното писмо, в което БФС се жалва пред УЕФА, видя бял свят.

Публикуваме превод на съобщението, разпространено в интернет:

“Уважаеми г-н Теодоридис, обръщам се към Вас във връзка с предстоящата квалификация за ЕВРО 2024 между мъжките национални отбори на България и Унгария.

Мачът е на 16 ноември 2023 г., четвъртък, от 21:45 ч. местно време, на Националния стадион “Васил Левски” в София.

БФС получи множество предупреждения и официален сигнал от МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи, че по време на мача се организира масов протест на фенове и има значителни рискове от целенасочено гражданско неподчинение, като средство за искане за оставката на ръководството на БФС.

Този протест, който е поредното усилие на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент и ръководство на БФС, беше разгласен в социалните и масовите медии

и не само набира скорост, но и се разширява в конкретни призовава за умишлени действия на привържениците срещу протоколите и наредбите на УЕФА, за да бъдат санкционирани БФС и националният отбор.

Във връзка с това, бих искал да помоля Вас, г-н Теодоридис, и експертите в УЕФА за съвет как БФС да се справи със ситуацията.

За съжаление имахме умишлени провокации на тълпата в миналото (България срещу Англия, 14.10.2019 г. квалификация за ЕВРО 2020), поради което бихме искали да поискаме вашата подкрепа и опит по този чувствителен въпрос.

Въпреки че съм сигурен, че организаторите на мача от администрацията на БФС и местните правоприлагащи органи ще направят всичко възможно, за да неутрализират заплахите, все пак бих искал да получа мнението на УЕФА за адекватните начини за справяне с това

— било то частично или пълно затваряне на стадион, затягане на процедурите за сигурност и влизане смяна на мястото или всяко друго предложение което може да имате.

Благодаря ви предварително за съдействието в тази сложна ситуация”.

Искрено ваш:

Борислав Попов, Генерален секретар

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts