| | | |

Гроздан Караджов: Асен Василев може да ни докара до Виденовата инфлация

Да харчи прекомерно е проинфланционно. Това означава, че крадат от джоба ви. Асен Василев може да ви докара до нещо подобно на инфлацията по времето на Жан Виденов. Той е подобен персонаж. Бюджетът му е Жан Виденовски. Цяла Европа е на прага на рецесия“

Това каза депутатът от “Има такъв народ” Гроздан Караджов в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

Той подчерта, че ИТН са против Бюджет 2024.

„В петък финансовият министър го изтегли. Да си спомним какво направи Асен Василев при актуализацията. Той наду с над 4,7 млрд. лева сметката на приходите и съответно с това обоснова разходите си до края на 2023 г.

Само след пет месеца той катастрофира и се наложи да изтегли 2,5 млрд. лева заем“, подчерта депутатът, който беше министър на регионалното развитие в кабинета на Кирил Петков.

Ако така ще я караме финансовия министър да не може да си направи елементарна сметка на плюсчето и минусчето, това упражнение няма смисъл да се прави.

Сега пък се прави същото. Той надува приходите – 15-16% ръст на приходите в страната.

„Правителството и парламентът са неработещи. Всеки ден сме свидетели на някакви кални борби между некоалиционни партньори. Те дори нямат коалиция.

Непрекъснато се гласуват закони, които са поправка на поправката.

Хората не я искат тази сглобка. Над 80% не я одобряват. Те искат истинска коалиция“, категоричен е Караджов по повод това дали от ИТН ще подкрепят внесения вот на недоверие.

„Това правителство, когато и да си отиде все ще е късно. Това е така, защото неговият провал е във всички области.

Нито върховенството на закона у нас го има, нито границата ни е добре охраняема. Ние не сме надежден партньор, включително и в партньорските служби, които трябва да охраняват границата от мигрантския поток“, добави той.

Нито имаме върховенство на закона, нито имаме граница. Добре че стават разни катастрофи по магистралите, за да хванем коналджии и мигранти.

Вие представяте ли си колко мигранти не катастрофират и преминават през границите безпрепятствено.

Надежден партньор ли сме на НАТО? Превъоръжаването е само една част. Ние нямаме военоспособности. Това е казано от министри, депутати и международни наблюдатели. Всеки ден има скандали в държавата, коментира той.

„Имаме едно тресящо се от непрекъснати скандали правителство. Какви са тези сглобки, какво е това, което ни е предложено като управление.

Има вече двама министри, които се обвиняват – единият е мандатоносителят Кирил Петков, когото го обвиняват във въздействие да не се прилага Законът за обществените поръчки в Министерството на електронното управление за 480 млн. лева“, заяви Караджов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts