| | | |

Делян Пеевски контра на премиера: Не разбирам Радиното вълнение на Денков, няма да подкрепим…

Оставката на вътрешния министър Калин Стоянов не се е превърнала в залог за оставането на правителството.

Председателят на ПГ на ДПС препоръча на премиера да излезе другия път срещу протестиращите в София.

“Това беше като гангстерска битка, какво очаквате да направят тези момчета”, заяви Делян Пеевски пред журналисти по повод кървавия протест срещу БФС от миналия четвъртък.

“Тези момчета постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията си.”

“Изненадвам се от коментарите на Денков – всички лидери общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него, не мога да разбера това Радино вълнение в премиера.

Ние сме в постоянен контакт с вътрешния министър и не само и това е нормално. Калин Стоянов каза, че има опит за влияние на назначаване на полицейски шефове, което аз казах, че не трябва да се допуска и че никой от нас няма право да назначава никой в МВР”, подчерта Делян Пеевски.

А иначе според него вътрешният министър не можел да излезе с никаква позиция, както иска Денков. Има си проверяващи органи, а ако установят някой, който е упражнил прекомерно насилие- има си закони, има и наказания, обобщи Делян Пеевски.

ДПС няма да подкрепи създаването на анкетна комисия за полицейско насилие.

Повод за изказването му стана изявлението на Денков, че е готов да подаде оставка, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие на протеста срещу БФС и не накаже служителите на МВР, които са си позволили да бият хора.

Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР, призова пък по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Председателят на ПГ на ДПС обобщи, че работата по бюджета е на финалната права.

“Ще има среща за бюджета след малко, обсъждаме нещата, Асен Василев идва и ще разговаря с ДПС и ГЕРБ по темата, там няма проблеми, приключваме работа съвсем скоро. Във финансовия министър има много разум”, каза Пеевски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts