| | | |

Не може някой да прави заложник цял град, защото обещал на Бонев да стане шеф на СОС

Нищо по-лошо и по-опасно няма за София от плаващите мнозинства, за които говорят и Борис Бонев и Васил Терзиев.

Това каза пред БНР Георги Георгиев, общински съветник от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет, бивш председател на СОС.

Според него тактиката на ПП-ДБ-Спаси София е да се избере за председател на Общинския съвет Борис Бонев, а после да се мисли, което определи като несериозно.

По думите на Георгиев не е достатъчно да бъде избран председател, за да започне работa СОС, а е необходимо и мнозинство, тъй като решенията се вземат с мнозинство от минимум 31 общински съветниц:

“По-важно е председателят, който и да е той, с какво мнозинство в СОС ще работи”.

Той подчерта, че има информация, която е била задочно потвърдена и от депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев “в публикация в електронна медия”, че преди кметът да изпрати писма за покана за официални разговори с някои от партиите, представени в СОС, са водени междувременно разговори с лидерката на БСП Корнелия Нинова:

“Ако действително някой искаше да води открити разговори, нямаше да чака цяла седмица, за да види какво ще се договори с Нинова, след което да ни потърси. Това не е сериозен подход! Демокрацията изисква усилия. …

Или ще се работи прозрачно, или ние няма да участваме и да бъдем смокинов лист в тази постановка. …

Ще участваме във всеки конструктивен диалог, който се води при равни условия и прозрачно. … Разговорът с Корнелия Нинов не е бил прозрачен”.

Хипотезата за ротационен председател съществува теоретично, смята Георги Георгиев, но подчерта, че трябва да е ясно от кого ще се търси отговорност за управлението:

“Въпросът е кое мнозинство ще подкрепя докладите, които този ротационен председател ще разпределя за разглеждане в СОС. … Без ясно мнозинство всичко ще бъде алъш-вериш.

Не може някой да прави заложник цял град заради това, че е обещал на Борис Бонев да стане председател на СОС”, каза още Георгиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts