| | | |

Служебен на Радев нападна ГЕРБ и ДПС чрез шефа на МВР: Борисов и Пеевски са зад гърба му. За тези хора…

“Калин Стоянов трябва да подаде оставка и да поеме политическата отговорност не само за погрома в столицата, но и за това, което се случва в МВР през последните 5 месеца.”

Виждам, че се разплитат някои сценарии. Чак след като му се поиска оставката, министърът (Калин Стоянов) започна да говори за погром и благодарение на усилията, очевидно и неговите, бил предотвратен този погром.

Очевидно е, когато в такава ситуация си на кино, означава, че нямаш никаква представа за отговорността, която носиш като министър.

снимка: Архив

Това обяви бившият вътрешен министър в служебното правителство Иван Демерджиев по Нова нюз.

Той коментира дали е имало полицейско насилие на протеста на футболните фенове в четвъртък, и сканадала между Кирил Петков и Калин Стоянов тази сутрин по Нова тв на тема чие е МВР.

“Ние извадихме водните оръдия за да пазим границата от мигранти, сега ги извадиха срещу българските граждани”, каза още бившият вътрешен министър

“ПП-ДБ с действията си позволиха някой друг да си направи изборите, дали са ГЕРБ или ДПС, нека да кажат тези, които са създавали правителството”, добави Демерджиев.

Калин Стоянов трябва да си подаде оставката и да понесе политическата отговорност за това, което става пет месеца, но по-големият въпрос е имали в това правителство пилот.

Видяхме с каква страст Пеевски и Борисов защитиха вътрешния министър и пренесоха проблема върху министъра на спорта.

Демерджиев обаче беше категоричен, че Стоянов няма да подаде оставка, защото ГЕРБ и ДПС са зад гърба му и ще го държат на власт. “За тези хора властта се превърна в самоцел”, заяви той.

“Искам да попитам г-н Борисов, след като оставката на вътрешния министър значи оставка и на премиера, как така през 2020 той поиска оставката на Младен Маринов след побоя зад колоните, а не подаде своята?”, каза още Демерджиев.

Стоянов подцени обстановката”, каза още бившият вътрешен министър. “Ако си беше свършил добре работата, той нямаше да е на кино”, продължи Демерджиев.

Що се отнася до филма, той обясни, че с него всъщност се е откривала “Киномания”. (Става дума за филма “Уроците на Блага”).

“За този министър да е на кино е по-важно от това да бъде в МС, да бъде на терен при хората, очевидно има други цели”, смята предшественикът му.

“Очевидно Денков няма правомощията, няма силите да влияе. Видяхме го с министъра на електронното управление, видяхме го и с вътрешния министър, колко ли още министри ще се осветят”, попита Демерджиев.

Спред него “ще бъдем свидетели на още подобни скандали”. Той е на мнение, че Денков нямало да подаде оставка.

“За съжаление, кадрите ни върнаха в 2020-а”, смята Демерджиев. Според него обувките на вътрешен министър не били за Калин Стоянов.

“Спрях да говоря с него, когато ми говореше едно, а правеше друго. Нямам какво да си говоря с човек, който не е последователен и не може да взима решения” заключи Демерджев.

Шефът на МВР по време на служебното правителство не спести и критиките към лидера на ПП Кирил Петков.

Демерджиев припомни, че като представител на мандатоносителите, Петков е убеждавал всички, че освен Мария Габриел в кабинета няма други министри на ГЕРБ. Днес обаче пак той каза, че Калин Стоянов е министър на партията на Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts