| | | |

Скандал в БНТ! Кошлуков извади брадвата – свали от екран проф. Петър Стоянович

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков свали от екрана историка проф. Петър Стоянович.

Това стана ясно от публикация във фейсбук на бившия министър на културата, озаглавена “Кошлуков уволни Стоянович”.

Историкът бе коментатор в предаванвто ”Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон“, бях свален от екран лично от генералния директор.

Споделям като историк, че е странно в модерното време да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат.

На нацията и нейните управляващи оставям за размисъл какви хора ги представляват по високите етажи, примерно на десетия?

А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия. Не унивайте и до нови срещи”, написа колоритният Петър Стоянович.

През март 2023 г. СЕМ наложи глоба на БНТ заради „нарушаване на добрите нрави“ в рубриката на проф. Стоянович. Тогава Емил Кошлуков заяви:

„Предвиждам сериозни промени и преразглеждане на рубриката на Петър Стоянович, ако изобщо остане в предаването на Георги Любенов. Професорът сутрин рано не внимава много с езика си“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts