| | | |

НАГЛОСТТА им мина всякакви граници! ПП признаха за записа “събиране на кеш пари за изборите”: Не можахме да ги съберем

Всичко се е случвало в българската политика, но такава нечувана наглост и безогледно прегазване на всички законови и морални норми не е имало.

След като изтече нов запис от среща на ПП, в която Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова обсъждат как да намерят “кеш пари в торби” за предизборната си кампания (преди да направят сглобката) и си постават за цел да съберат 3 милиона лева,

радетелите за новия морал в политиката излязоха с пост във Фейсбук, в който признаха за автентичността на записа. Признаха, че са търсили пари кеш за избори!!!

В него записа лидерите на ПП заявяват, че има неофициален “кеш в тобри”, а Кирил Петков се обажда на Пламен Бобоков, за да иска пари за кампанията.

Както вече написахме, рано тази вечер сайтът „Афера” публикува запис от разговор по време на кампанията за последните парламентарни избори, преди съставянето на „Сглобката”.

В него участват Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков.

В аудиото се чува бившият финансов министър, който заявява, че „неофициален кеш имаме“, а Кирил Петков му отговаря – „така или иначе ще намерим“

В края на диалога се чува телефонен разговор между Кирил Петков и Пламен Бобоков.

Петков иска от Пламен Бобоков още един милион и половина… за кампанията. „Имаш ли някой, дето може да даде за още малко пари? От… може да са официално, може да са неофициално“, се чува в записа

В публикация на официалната си страница „Продължаваме промяната“ признават, че на изборите през 2023 г не са успели да съберат пари, за да финансират кампанията си. Прилагат и запис, който трудно се чува.

Добавят още:

„Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид“, пишат от ПП.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts