| | | |

Корнелия със залп по министър Запрянов, обяви бойкот на…

Парламентарната група (ПГ) на “БСП за България” няма да участва в извънредното заседание на парламента.

Това заяви на извънреден брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

По-рано днес на интернет страницата на Народното събрание (НС) беше съобщено, че парламентът ще заседава извънредно утре от 15:00 часа.

Дневният ред включва обсъждане на проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия за сключване на Колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“,

както и изслушване на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев във връзка с резолюцията на ООН, утвърждаваща Международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

„Росица Кирова, тоест ГЕРБ, отказва да включи в програмата на извънредното заседание на Народното събрание нашите две точки, които се отнасят за това България да не изпраща войски в Украйна и предоставената българска военна техника да не се използва за обстрелване на цели на територията на Русия.

Поради това ние ще бойкотираме това заседание, докато нашите две точки не бъдат разгледани”, каза Корнелия Нинова.

По думите й това са едни от най-важните въпроси, които в момента притесняват хората.

„Кой си ти, служебен министър за два месеца Запрянов, че еднолично да заявяваш Украйна да прави каквото реши с предоставеното от България въоръжение и техника?!

Единственият орган, който може да решава тези въпроси, е Народното събрание, а служебният кабинет да организира изборите”, реагира тя на изказване на министъра на отбраната от по-рано днес.

„Очевидно е, че войнолюбците не искат да решим този въпрос, затова – бойкот от нашата парламентарна група и неучастие в извънредното заседание“, заяви Нинова.

Според нея темите, включени в програмата на Народното събрание, са важни, но не са належащи, за да бъде свиквано извънредно заседание, като те могат да бъдат решени и след изборите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts