| | | |

Разследват кандидат-депутат, любимец на Корнелия Нинова и шеф на младежкото БСП за изнудване

Окръжната прокуратура в Пловдив е образува досъдебно производство по сигнал срещу председателя на младежката организация на БСП в район “Оборище” – Алекс Цеков Гигов

За това съобщава сайтът Bird.bg.

Разследването е по работно обвинение за принуда и е изпратено по компетентност в Софийската градска прокуратура (СГП), защото има обосновано предположение, че престъплението е извършено от лице с имунитет, тъй като Гигов в момента е кандидат-депутат от социалистическата партия.

В статията на изданието се цитира сигнал от координатора на партията на Радостин Василев “МЕЧ” за град Пазарджик Красимир Костов, че Алекс Гигов е изнудвал зет му Талал Уаез и неправомерно е иззел 17 автомобила, оборудване и мебели от автосервиз собственост на дъщеря му:

“Принудително (на 26 04. 20204 г.) отнема (със заплаха) няколко автомобила от сервиза на зет ми и дъщеря ми. На втори етап отива с някакъв маскиран човек и отнема още три автомобила, предния път 14, след това изпраща човек до къщата му (на зет му) да му даде още 15 000 – всички налични кешови пари. Едно престъпление, по което е образувано ДП по чл. 214 ал. 2 от НК”.

От своя страна Гигов, коментира пред Bird, че всъщност той е бил обект на изнудване от страна на Костов и е бил заплашван с медийни публикации. И двете страни твърдят, че са били притискани за пари, като сумите варират от 50 хиляди до 1 милион лева.

“Няколко автомобила за мен”

Председателят на младежката организация на БСП в “Оборище” излага своята версия за случилото се:

“Аз си купих няколко автомобила за мен, но тъй като не ми стигаха пари, за да купя повече от един, започнах да намирам клиенти. Намирах, продавахме, намирах, продавахме. Идеята беше колите да си ги държи на името на фирмата, докато намерим клиент.

Преди няколко седмици ми се наложи да взема всичките коли, които са на клиенти. Той (Талал Уаез) доброволно ми ги прехвърли, въпреки че в жалбата бащата на въпросното момиче (Ива Костова) умишлено го е принудил да напише, че принудително съм му ги взел.

Управителят на фирмата, който се казва Талал Наджар (счетоводител, не управител) ми е прехвърлил самите коли доброволно, в присъствието на Талал Уаез и с разрешението на Ива Костова.

Целият проблем идва от бащата на Ива, който ме заплаши, че ще сезира всякакви медии и ще си върне колите, тъй като аз съм бил длъжен на лицето Талал Уаез. Понеже съм му бил обещал едни пари, за да работи с тях.

Това не е така. Аз първо съм държавен служител, после съм с ограничени възможности. И трите коли, които съм си ги купил, аз съм ги купил след платени данъци, то се вижда. Даже съм с 29 000 лв. заем, заради една „набутвация“ от негова страна”.

По казуса първоначално е сезирана окръжната прокуратура в Пловдив, която е образувала досъдебно производство, защото явно е констатирала, че има достатъчно данни за извършено престъпление.

Делото мигновено е изпратено по компетентност на Софийска градска прокуратура, заради хипотезата, че извършителят е лице с имунитет.

Припомняме, че Корнелия Нинова сложи Гигов в 25 МИР в София и в Пловдив – Област след като номинираните там напуснаха заради наложения водач на листата.

Според социалисти Алекс Гигов се ползва с изключителното доверие на Нинова, която го направи и държавен служител преди да завърши висше образовние, докато беше вицепремиер в правителството на Кирил Петков. Гигов е шеф на младежкото обединение в район “Оборище” в София. Районът в който членува и Корнелия Нинова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts